Midori no hibi - Midori szívmelengető napjai

Írta Papa Dátum 2009-09-07 16:17 Hozzászólás 2 Olvasta 2337 | Rovat: Anime / Sorozat »

Mielőtt mesélnék erről az animéről, csak annyit mondanék, hogy a végtelenségig megérintett, meghatott, elvarázsolt, levett a lábamról, sírtam, nevettem, szurkoltam… s aki csak egy Öt perc Papával írásomat is elolvasta, nos az el tudja képzelni, hogy ez mekkora haditett! És ha valaki még nem indult volna el beszerezni ezt a 13 részes csodát, akkor az olvasson nyugodtan tovább.

Sawamura Seiji iskolájának legfélelmetesebb, legrettegettebb tanulója. Rengeteget verekszik és igencsak rászolgált a Mad Dog (Őrült Kutya) Sawamura névre. Jobb kezét pedig nem véletlenül emlegetik úgy: az Ördög Jobb Keze! Verhetetlen, kőkemény srác, ám ennek van egy komoly hátulütője is. Mindenki fél tőle, még a lányok is, így Seiji immáron 17 éve és két hónapja van barátnő nélkül, és sorozatban huszadszor utasítják el. Az egyik ilyen elutasítás után hazamegy, és dühösen azt ordítja: „Mindegy, hogy ki, csak valaki legyen már a barátnőm!”. S erre megszólal egy vékony, női hang: „Igazán?”

Kasugano Midori egy gazdag családba született lány. Elit iskolába jár, nagyon félénk, és már három éve figyeli Seijit, de képtelen bevallani a fiúnak, hogy szerelmes belé. Bármit megtenne, hogy a szeretett Seijivel lehessen.

Nos, az a női hang, amit Seiji hallott, az Midorihoz tartozik. Mit keres Midori a srác szobájában? Semmi különöset, csak egyszerűen Seiji jobb kezévé változott. Ne döntsetek elhamarkodottan, olvassatok tovább. Oké, egy perc szünetet ennek adhatunk, mert gondolom ez elég megdöbbentő tényállás. Két főhősünk sem marad igazán nyugodt. Hogyan képzeljük ezt el? Az alant csatolt képen jól látható hogyan festenek együtt. Mármint nem festegetnek éppen… bocsánat, folytassuk.

Midori és Seiji kettőse

Miután a dolgok ilyen meglepő fordulatot vesznek, az anime első részének elején, hőseinknek fel kell ezt valahogy dolgozni. Seiji természetesen ki van akadva, idegrohamból idegrohamba esik, és bele sem mer gondolni, hogy mi lesz így az Ördög Jobb Kezével, amit most egy édes, szeretnivaló, félénk lányka helyettesít. Midori teljesen máshogy áll a dolgokhoz, hiszen így most végre együtt lehet a fiúval, akit szeret. És valljuk be, ennél sokkal közelebb lenni valakihez, akit szeretünk, az elég nehéz. Seiji nem maradhat ki az iskolából, így aztán megindul a „Talán nem kellene mindenkinek látnia, hogy egy lány nőtt a jobb kezem helyére!” akció.

Az animében megismerkedhetünk még Ayase Takakoval, aki kezdetben agyatlan, durva tuskónak tartja Seijit, de aztán ő is rájön arra, amire mi, a nézők is. Sawamura ugyanis sosem használja az erejét nála gyengébbek ellen, nem terrorizálja a gyengéket, hanem védi őket, és inkább hagyja magát megveretni, mert tudja, hogy ha ellenállna, akkor a közelben lévő barátja bánná meg. No és persze az is segít, hogy Seiji megmenti Takakot attól, hogy nagy valószínűséggel megerőszakolják. Ezután az eddig határozott, kemény lány fülig szerelmes lesz főhősünkbe, s rá kell jönnie: ő sem képes bevallani az érzelmeit, szemtől, szemben.

A további főbb mellékszerepekben kapunk egy tipikus segédet, egy Sawamurát istenítő iskolatársat, Miyahara Osamut, Shingyoji Kouta nevű félénk fiúcskát, aki Midori gyerekkori barátja és persze reménytelenül szerelmes a lányba, egy Tsukishima Shiori nevű kislányt, aki kislányosan rajong Seijiért. És érdemes még megemlíteni Takamizawa Shuichit, aki megszállottan rajong az anime főhősnőket ábrázoló bábokért. Jobban kedveli őket, mint a valódi lányokat, ezért érthető, hogy amikor felfedezi Midori létezését, azonnal mindent félresöpörne, csak hogy a lány az övé legyen. A szó szerint legerősebb női karakter Sawamura Rin, Seiji nővére. Ő tanította meg az öccsét megvédeni magát, ő az egyik felnőtt karaktere az animének, és nem mellesleg egy motorbandát is vezet. Hihetetlenül erős, állandóan feltörli Seijivel a padlót, és rendszesen elviszi a pénzt, amit a szüleik a srácnak küldenek.

Most, hogy az ismertető kevésbé személyes, inkább tájékoztató jellegű részét magam mögött tudhatom, jöjjön az, amire talán mindenki várt. Az, amivel ez az anime teljesen magával ragadott, meghatott. Az abszurd kiinduló helyzetet leszámítva ez egy tökéletes love story! Az összes karakter imádnivaló, csodálatosan kidolgozottak, az ember kötődni kezd hozzájuk, s még én magam is azon kaptam magam, hogy azt kívántam: bárcsak lenne három Seiji és három Midori, hogy az összes szerelmes együtt lehessen azzal, akivel szeretne, hiszen mindannyian annyira megérdemelnék! Komolyan mondom, egyetlen film sem tudott annyira meghatni, annyira romantikus hangulatba hozni, mind ez az anime. A karakterek érzései szinte a néző szívébe folynak, megtöltik a lelkét, és lehetetlen nem szorítani a boldog befejezésért! A befejezés egyébként nagyon is japánosra sikeredett, ami rettentően jó! Ezt csak az értheti meg, aki már látott legalább egy anime sorozatot, vagy filmet. Egyáltalán nem olyasmi, amit amerikai, vagy akár európai alkotásokban megszokhattunk. És továbbra is a legjobb, amit ajánlásként írhatok az, hogy engem, engem, ENGEM, totálisan meghatott, elbűvölt, elvarázsolt. Csodálatos történet, van eleje s lezárása, senkiben semmilyen hiányérzetet nem kelthet.

Mindenki nézze meg, ha párkapcsolatban él, akkor azért, ha magányos, akkor azért, ha szeretne egy igazi romantikus filmet látni, akkor azért! Hiba volna kihagyni. Tessék eltekinteni attól, hogy egy lány nőtt egy fiú csuklójának a helyére. Ez csak egy eszköz arra, hogy megmutassák mennyire szükségük is volt már egymásra. Meg kell nézni, kérem szépen! Korszakalkotó alkotás. Pontoznom nem is kell. Aki ezek után nem hiszi, hogy nekem ez egy 10/10, akkor az olvasson más írásokat!

Az anime egyébként egy manga feldolgozása, ami nem meglepő. A manga több időt vehet el tőlünk, de nagymértékben különbözik az animétől. Semmi igazán lényegesben, de ott sokkal nagyobb hátteret kaphatunk, jobban megismerhetjük a mellékszereplőket (arról nem is beszélve, hogy ott van még legalább öt olyan szereplő, akik az animébe nem kerültek be). A mangát a következő oldalon: http://www.mangatraders.com egy rövid regisztráció után azonnal le is lehet tölteni. Angolul persze, s nem elfelejteni: jobbról balra kell olvasni a képsorokat!


Az anime openingje
Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2016-10-08 01:48
Alig hét év után vettem észre újra ezt a cikket, segáz, segáz! De legalább ez idő alatt bepótoltam én is, és leírhatom, hogy nekem is nagy kedvencemmé vált ez az anime és a mangáját is olvasom. :)
Pactolous Pactolous
2009-09-07 17:04
Bizarr és pazar, Hofi után szabadon :) Ez is érdekel, a franc essen bele...
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!