Ronnie az első, Szávay szárnyal

Írta Conquistador Dátum 2008-05-05 22:42 Hozzászólás 2 Olvasta 1569 | Rovat: Sport »

Üdvözlöm a kedves Pactolous rajongók bizonyára népes táborát! Újabb szekcióval bővül a honlap igencsak változatos cikk palettája :)

Ez az új szekció a Sport lenne, ami úgy gondolom igencsak közérdekű, szóval a pff-eket kérem hanyagolni. Jómagam inkább a külföldi, ill. a Magyarországon kevésbé ismert és/vagy kedvelt sportokról fogok eredményeket, esetleg kisebb beszámolókat írni. Ennek oka kettős: nagy kedvelője vagyok többek között ezen sportoknak. A másik pedig, ha jól értesültem egy kollega is be lesz még szervezve, bizonyos Palkovics mester, aki köztudomásul a magyar sportélet elkötelezett híve kiegészítve talán a nemzetközi profi labdarúgással. Szóval ezeket ráhagynám. Ha ezen információk tévesek lennének, akkor előre is én kérek elnézést. No ennyit bevezetőként, csapjunk bele a lecsóba.

Snooker (ejtsd: sznúker :p) /Amennyiben érdeklődés van rá, szívesen bemutatom ezt a fantasztikus hagyományokkal bíró sportot./


Ma, ill. tegnap zajlott le Sheffieldben a világbajnoki döntő a Crucible színházban. A finálé két résztvevője két angol fiatalember: Ronnie O’Sullivan és Allister Carter. Elfogult voltam a mérkőzést illetően, ugyanis nagy kedvencem The Rocket Ronnie, ezért is örültem a 18-8-as arányú győzelmének. Azonban fejet kell hajtani mindkét játékos előtt, messze ők nyújtották a legjobb teljesítményt az egész tornán. Ők ketten löktek maximális break-et, amely rendkívül ritka és óriási értéke van (röviden összefoglalva: egymás után eltenni hiba nélkül 15 piros, 15 fekete, és végül a 6 színes golyót). Talán legjobban ezt az szemlélteti, hogy a világbajnokságon az ilyen teljesítményt 150 ezer fonttal ismerik el. Szóval grat Ronnie-nak rendkívül jól játszott nem csak a vb-n, hanem az egész szezonban, így jövő héttől Ő az új világelső!

Tenisz

Itt szerencsére azért van egy kis magyar vonatkozás is. Szávay Ági sikeresen vette az első akadályt az 1,34 millió dolláros összdíjazású berlini salakpályás női tornán. Grat! Ágink simán 6:2-re nyerte az 1. szettet a venezuelai, világranglista 74. Milagros Sequera ellen. A 2. szettben már vezetett a magyar lány 3:0-ra amikor ellenfele feladta a mérkőzést. A második körben a német Martina Müller és a kínai Jen Ce találkozójának győztesével játszik majd.
Egy időben ezzel a tornával elkezdődött Rómában a férfiaknál az idei 4. Masters Series verseny ahol ismét indul az összes ’nagyágyú’. Az 1. nap folyamán már egyből történt egy nagy meglepetés: a 9. kiemelt francia Richard Gasquet kikapott a világranglista 111. perui Louis Horna-tól sima két szettben.

folyt. köv.


Hozzászólás
Papa Papa
2008-05-06 11:35
Háh... ezt még én is élveztem olvasni :) A mennyiséget tekintve nem fogunk sporthonlappá válni, de azt hiszem a minőséggel nem lesz gond! :)
Pactolous Pactolous
2008-05-05 23:09
Megtörtént a beavatás, kösd fel a gatyát Palkovics, ha jobbat akarsz írni :)
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!