Az anti-tipp, azaz mit ne nézzünk meg: Excsajok szelleme

Írta Pebble Dátum 2009-07-23 23:17 Hozzászólás 4 Olvasta 2614 | Rovat: Kritika »

Szerencsés alkat vagyok. Úgy működöm, hogy a rossz dolgokat idővel a memóriám törli. Nem emlékszem például a gyerekkori csúfolódásokra, a fogorvos előtti szorongásra vagy a rengeteg kórházi élményre. Ezen képességemre alapozva döntöttem úgy, hogy négy napig pihentetem ezt a filmet, és nem az első düh és csalódás hatása alatt írok. Ám... azt hiszem, ez is kevésnek tűnik. De egy évet mégsem várhatok, hogy kicsit dicsérőbb, kellemesebb írás szülessen erről a filmről.

A női főszerepet Jennifer Garner kapta, aki szerintem jó színésznő. Tehetséges és szép is. Nem egyszer nevezték a sajtóban baltaarcúnak, és ezeken mindig felhorkantam, de ez a film sajnos bebizonyította, hogy bizony van az a megvilágítás, amiben kifejezetten csúnya. A film 101 perce közül egyben sem tudta előadni a nőies és/vagy bájos és/vagy dögös és/vagy csábos nőt.


A férfi főszerepet Matthew McConaughey játssza, akiről a nők többségének elsősorban az izmok jutnak az eszébe, nem pedig kiemelkedő szerepei. Tagadhatatlan, hogy jól domborított többek között Kate Hudson oldalán, de emlékszünk akár egyetlen mondatára is, vagy a szinkronhangjára?


Ha meg tudnék győzni bárkit is egy 'ez a film bizony nagyon rossz' szövegű kritikával, akkor ennyivel elintézném, mert a produkció nem érdemel 29 karakternél többet. Tudhatott valamit a magyar forgalmazó is, amikor szinkron nélkül indította útjára a kópiákat.

A film rendkívül kiszámítható, gyakorlatilag bármit leírok róla, máris spoiler. Az alaptörténet szerint Connor Mead egy igazi szoknyavadász, minden éjszakát más nővel tölt, mígnem öccse esküvőjén megjelenik neki halott bácsikája szelleme, aki közli vele, hogy ez az élet nem vezet jóra. Connor gyerekkori szerelme Jenny, akit - az akkor még élő, és nőcsábász - nagybátyja tanácsára hagy el. Az esküvőn persze összetalálkoznak, plusz szerepet kap három koszorúslány, három szellem (Dickens Karácsonyi énekének mintájára), egy óriási, majd idővel egyre csak toldozott-foltozott torta, némi autósüldözés és egy könnyes-meghatónak induló, de leginkább nevetséges ’bocsáss meg, mert különben egyedül halok meg’-monológ.


Természetesen, a hollywoodi sikerfilm alapreceptjének ajánlott része egy 'nagy öreg' berángatása a produkcióba. Ez most Michael Douglas volt, aki jól hozza a nőfaló nagybácsi szerepét. Bármennyi pontszámot is adnak a különböző filmes oldalak, azt csakis érte adják. Sajnos azonban még ő is kevés; a kegyelemdöfés az imdb 5,6 / 10-ese…


Kötelező kihagyós-mozi, még akkor se nézzük meg, ha ingyen, sőt, popcornnal, jégbehűtött üdítővel együtt dobják utánunk a jegyet.


Hozzászólás
Papa Papa
2009-08-19 17:15
Látod, Adri! Nézted volna inkább az Engedj be! című svéd remekművet! Abban nem csalódtál volna. Szerintem :)

Oké, nem reklámozom a saját írásom mások írásához írt kommentben :)
Adri Adri
2009-08-19 14:16
Na tegnap unatkoztam és a tanácsod ellenére megnéztem a filmet, pedig még popcornt se vágott hozzám senki.
Hát...nem mondom hogy jó unaloműző volt.Még az 5,6-ot is túlzásnak tartom: unalmas, kiszámítható történet, gyenge poénnak alig nevezhető viccesnek szánt jelenetek...Nem találok jobb szót rá, mint hogy gagyi.
Bernii Bernii
2009-08-05 14:52
Jenny-vel kapcsolatban:
"A film 101 perce közül egyben sem tudta előadni a nőies és/vagy bájos és/vagy dögös és/vagy csábos nőt. " Én ezt nem így gondolom, ugyanis a filmben Jennynek egy hideg arcot kellett mutatnia, mintha úgy tűnne hogy vele minden tökéletesen rendben van, és nem bánthaja semmi. ( SPOILER ) Bezzeg a múltban egy érzelmes, gyönyörűbb nőt alakít. ( SPOILER )
Gabby Gabby
2009-07-26 12:51
Matthew-hoz csak annyit, hogy voltak remek filmjei is (a szinkron-hangok közül pedig hogyne emlékeznénk drága Kaszás Attilára, aki - már ha jól emlékszem - legalább kétszer hangolta Matthew-t)
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!