Dark Floors – The Lordi Motion Picture

Írta Papa Dátum 2009-04-04 09:51 Hozzászólás 4 Olvasta 2075 | Rovat: Kritika »

Igen, olvasóim, tényleg van egy egészestés film amiben a Lordi együttes tagjai alakítják gonosz szörnyeket. Testhezálló szerep a számukra, ez nem vitás. Nézzük azonban hogy pontosan miről is van szó, és hogy egyáltalán érdemes-e megtekinteni ezt a horror filmet!


A film alaptörténete Mr. Lordi elméjéből pattant ki, talán éppen egy napos tavaszi délutánon. Országos cimborájával, Pete Riski-vel (rendező, a Lordi klipek elkészítésében a kezdetek óta nagy szerepe van) úgy gondoltál érdemes lenne ebből egy filmet készíteni, s lőn! A felállás a következő: adott egy autista kislány (Skye Bennett), akit egy kórházban vizsgálgatnak, hogy kiderítsék mitől lett ilyen. Az apukája (Noah Huntley) azonban úgy érzi hogy itt nem igazán segítenek a lányon, így egy másik intézménybe akarja szállítani. Az éjszaka közepén tolókocsiba teszi a lánykát és elindulnak kifelé. Útközben hozzájuk csapódik egy nővérke (Dominique McElligot), aki igyekszik lebeszélni az apukát a tervéről. Beszállnak egy liftbe, ahol egy átlagos Joe-val (William Hope), egy biztonsági őrrel (Leon Herbert), meg az általa kísért szakadt csövessel (Ronald Pickup) futnak össze. A lift elindul lefelé, megáll a hatodik-hetedik emelet között egy kis időre, majd újraindul. Amikor a kis csapat a hatodikon kiszáll, észlelik hogy az égadta egy világon senki sincs ott. Se betegek, se a személyzet. És a dolgok innentől kezdve rosszra, és nagyon furcsára kezdenek fordulni. Ebben a rosszra fordulásban van jelentős szerepe a Lordi együttes tagjainak Név szerint: Tomi Petteri Putaansuu alias Mr. Lordi; Jussi Sydänmaa mint Amen; Samer El Nahhal ismertebben Ox; Leena Maria "Awa" Peisa és persze Sampsa Astala a szamuráj-alien dobos Kita.

Sajnos a történetbe ennél pontosabban nem tudok belemenni anélkül, hogy el ne áruljak néhány meglepetést. Ez alapvetően egy jó pont bármilyen film esetén, de a horror kategóriában főleg! Annyit elmondhatok, hogy nem okozott csalódást. Nem voltak túl nagy elvárásaim, ám mégis… tetszett ahogy szépen összeállt a kép, ahogy tökéletesen rávezettek arra hogy pontosan mi is történik itt. Egyedül a vége az ami lehetett volna ha nem is jobb, de egy kicsit másabb. Persze lehet hogy csak az én ízlésemnek nem volt tökéletesen megfelelő, hiszen a cselekménybe beleillett, nem lógott ki a filmből a befejezés sem. A színészektől nem kell sokat várnunk, de amit kellett azt korrektül el tudták játszani. Nem zseniálisan átütő erejűen, gondom viszont így sem volt velük (ami nálam ritka). Az egyetlen aprócska probléma, hogy szerintem a Lordi „szörnyek”, főleg az igencsak megtermett Kita és Ox, kaphatott volna több szerepet. A képi megvalósítással nem akadnak gondok, alássan jelentem mindent rendben találtam! A zene ugyan nem Lordi, de jól megy a filmhez, úgyhogy ez is egy pipa.

Összességében ez egy jól eltalált kis filmecske. A hangulat teljesen rendben van, tökéletesen fenntartja az érdeklődést azalatt a másfél óra alatt míg tart. A történet elég újszerű, ami jól esik az embernek a mai kínzós horrorok világában. Lordi rajongóknak több mint kötelező, de szerintem bárki nyugodtan tehet a filmmel egy próbát. Nem kell világmegváltást várni tőle, ám ha épp van 90 percünk, akkor akár ezzel is eltölthetjük!

Néhány érdekesség a végére: a filmet Finnországban forgatták, angol színészekkel, és Amerikában játszódik. A credits lista alatt hangzott fel először a Beast Loose in Paradise című nóta, ami utána egy maxin is megjelent (és ezzel egyébként érthető lett számomra miért volt azon a maxin egy radio edit meg egy dark floors változat). Ez nem az első horror amiben Lordi-ék megjelennek, az ugyanis egy rövidfilm volt, a The Kin címmel. Egy elég nehezen felefogható nyomasztó horror, úgyhogy örültem hogy tényleg csak 24 percig tartott. Ajánlom mindenkinek.

Pontszámokban ez nekem egy erős 8/10-es. Persze nem tagadhatom hogy elfogult vagyok, de anyámnak is tetszett a film, szóval még az is lehet hogy ez a nyolcas reális. Alant van a film trailere.Hozzászólás
PetiX PetiX
2009-10-19 06:24
Tegnap néztem meg és télleg elég jól eltalálták. A végén még agyalni is lehet, hogy mi lesz ezután. ^^
Conquistador Conquistador
2009-04-04 22:34
:D oké,gyűjtöm rá a pénzt :D
Papa Papa
2009-04-04 21:28
Ahogy mondtam, érdemes látni, olyan Lordi fanoknak meg mint mi, kötelező! Úgyhogy javaslom nézz utána Ebay-en! Biztosan megtalálod és szerintem elég hamar házhoz is fogják hozni!
Conquistador Conquistador
2009-04-04 14:46
hohohó. végre egy horror,ami tényleg érdekel
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!