Szááááááznyoooolcvaan

Írta Conquistador Dátum 2009-01-05 21:22 Hozzászólás 1 Olvasta 1714 | Rovat: Sport »

Új sporttal jelentkezem újév alkalmával, ez pedig a darts. Gondolom mindenki tudja miről van szó [az a nyíldobálós, táblábacélzós, szerintem..:)] A legnagyobb, hivatásos játékosok hagyományosan szilveszter környékén adnak egymásnak randevút a világbajnokság keretein belül Londonban.

Ez idén (2008-09) is így történt. Karácsony után vette kezdetét és tegnap ért véget a viadal a döntő összecsapással. Idén először honfitársunknak is szoríthattunk, Bezzeg Nándornak sikerült kvalifikálni magát, azonban sajnos az 1. körben búcsúzni kényszerült.

A torna végére álomfinálé jött össze: a két résztvevő a világ 1. és 2. számú játékosa, név szerint Phil ’The Power’ Taylor és Raymond von Barneveld. Több okból kifolyólag is számít ez álomdöntőnek. Két évvel ezelőtt végletekig kiélezett mérkőzést vívtak egymással, akkor hosszabbításban tudta a holland Barneveld megfosztani trónjától a 13-szoros(!) világbajnok, angol Taylort. Másik, nem elhanyagolható szempont, hogy mindkettejük óriási formában játszott mind az egész év, mind a torna során. Ezt mi sem jelzi jobban, mint Barney negyeddöntőben dobott 9 nyilasa. (501 dupla kiszállós játékban 9 nyíllal befejezni egy partyt) Mondanom sem kell ez mekkora teljesítmény, javaslom mindenki próbáljon egymás után dobni 7 tripla 20-at, majd egy tripla 19-et, és szálljon ki dupla 12-vel. Ha megteszi a vébén, húszezer fonttal gazdagszik.

Na vissza a döntőhöz. Profi boksz mintára vonulnak be a csarnokba a játékosok. Elsőként Barney, mint Rocky az Eye of the Tiger-re. Majd Taylor I’ve got the Power-rel emeli az addig sem gyenge hangulatot. Lassan elkezdődik a meccs, a magyar kommentár, Pálinkás Miklós (alias: Mr. 180) kultikussá vált hangszál rezegtetése sem várat sokáig magára: Szááááááznyooolcvann. Röpködnek a 180-ak, 140-ek, néha becsúszik egy-két 100, vagy ne adj isten még kevesebb. Taylor rendkívül magabiztos, elhúz 2:0-ra. Barney nem az igazi, de szépít, 2:1. Ezután viszont olyan történik, amit senki sem várt. Taylor magabiztossága rég nem látott magasságokba emelkedett. 3 nyílátlaga 108-109 körüli, kiszállót alig hibázik, kegyetlenül megtorolja a gyengélkedő holland hibáit. Sorra nyeri a legeket, szetteket, a végeredmény már-már megalázó 7:1. Az Erő ismét Phil Taylorral volt, így ő ünnepelhetett, megszerezte 14. világbajnoki címét. Barneynak sem kell szégyenkeznie a nagy zakó ellenére, jól dobott, a 101-es körátlaggal bárkit megvert volna Tayloron kívül, a kiszállói nem sikerültek.

Én mindenesetre gratulálok a fiúknak, szép játék volt!
Köszöntem


Hozzászólás
Dr. Chris Dr. Chris
2009-01-06 16:04
Szááááááááznyolcvankettőegésznegyvenöt- század. Istenem, de barom vagyok XD. Amúgy tényleg oltári nagy meccs volt.
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!