Néző vagyok, ments meg engem!

Írta Adri Dátum 2008-12-04 17:55 Hozzászólás 11 Olvasta 1882 | Rovat: Elmélkedések »

Az iskolában feladatot kaptunk: írjunk kritikát a "Celeb vagyok, ments ki innen" című műsorról. Mivel addig egy részt sem láttam ebből a 'fantasztikus produkcióból', úgy döntöttem egye fene, egy részt kibírok! Nagy adag pattogatott kukoricát készítettem a konyhában, megragadtam egy üveg kólát- végül is túlélő-showról van szó- és irány a tv! Amikor megnyomtam a távirányító 5-ös gombját- ami nálam az RTL klubot jelenti-, még nem tudtam mi vár rám...

Felcsendült a főcím, „imádott Celebjeink” teljes képernyőről vigyorogtak rám. Már-már nyúltam volna a távirányító után - ezt azért mégsem, sok ennyi sztár egy rakáson -, amikor váratlan dolog történt. Mintha tükörbe néznék, vigyorgok magamra a képernyőről. Megdörzsölöm a szemem… - ez nem lehet igaz! Mindent kipróbálok, amit ilyenkor szokás: megcsípem magam… - semmi. Behunyom a szemem, hátha elillan ez a furcsa kép… - de nem. Amikor kinyitom, ott állok az argentin dzsungel táborában „imádott Celebjeim” között.

Talán a sokk miatt, de ettől a pillanattól fogva csak néhány képre emlékszem.

Soma
érdeklődik szexuális életem felől, teljesen bizalmasan, (hiszen végül is csak a fél ország lát és hall), Horváth Évát nyugtatom: egy hét arckrém nélkül még nem jelenti a világ végét (a világbéke nem-létezését, már meg sem merem említeni). Dér Heni közelít felém smink nélkül, felfordul a gyomrom, na nem csak a smink miatt, hanem annak a lárvának a látványától, amit a kezében tart. Ezt meg kéne ennem? - villan át agyamon a kérdés, de nincs időm tovább gondolkozni, hirtelen Benkő Dániel sátrában találom magam, meglehetősen illetlen helyzetben. A lantművész egyik kezében az a bizonyos fajta férfiaknak szóló magazin, a másikban…Na ne ezt azért mégse! A műsor nem 12-es karika alatt fut? Én csak egy szerencsétlen néző vagyok, rossz időben, rossz helyen, valaki mentsen ki innen! Ekkor lódobogás hangját hallom, a távolban egy ágaskodó ló sziluettjét veszem ki.

- Ide, ide! - kiabálok torkom szakadtából. A lovas meghallja, vágtat felém: már-már megkönnyebbülök, de akkor felismerem lovagom: hiszen ez Győzike! - és máris kiabálva rohanok az ellenkező irányba. - Neee!

…és akkor felébredek.

Nemhiába mondogatták kiskoromban mindig a szüleim, hogy ne nézzek lefekvés előtt olyan műsorokat, amiktől rosszat álmodhatok.


Hozzászólás
Adri Adri
2008-12-05 19:24
Viszont a kép nagyon tetszik.:)
Adri Adri
2008-12-05 19:23
Megnyugtatlak Tivadar, nem néztem meg egy adást sem.:) A neten kerestem utána (hogy azért képben legyek, mert tényleg nem bírtam megnézni).
Ezzel egyúttal kiábrándítalak Tomi, nem voltam elég alapos.:)
Tivadar Tivadar
2008-12-04 23:52
Kifogásom tárgya nem a hogyan, hanem a mit. MSN-ben elmondtam.
Pactolous Pactolous
2008-12-04 23:44
Az ami kifogásod tárgya volt, annak de bizony ez a lényege.
Tivadar Tivadar
2008-12-04 23:31
Figy, ezen az úton mehetnék tovább pl: gyilkosságok, de nem ez a lényeg.
Pactolous Pactolous
2008-12-04 23:21
Hát ha igazán jót akarsz írni igen. Nem véletlen, hogy sok ex-drogos, akik már lejöttek a szerről (nem a szertornáról), azok szolgálnak a legjobb tanácsokkal, mert átélték. Amit írsz az sarkítás, a lényeg továbbra is az: amiről írni akarsz, azt ismerned kell. Ha a drogról akarsz írni, akkor is be kell ásnod magad a részleteibe (drog rehabok látogatása, függőkkel való beszélgetséek stb).
Tivadar Tivadar
2008-12-04 23:15
Akkor ha a drogról akarok írni, előtte lőjem be magam legalább 1x?
Pactolous Pactolous
2008-12-04 22:55
Igen, legalább egy adás erejéig, tudniillik olyasvalamiről írni amit nem is ismerünk az nagyon nagy hiba. Persze, most bele lehet abba is kötni, hogy egy adásból nem fogjuk teljes egészében megismerni de képet már kaphatunk róla.
Tivadar Tivadar
2008-12-04 22:31
Nem, lehet nem tartja annak, de elvárja sőt megköveteli, hogy megnézd. A miért be nem megyek bele.
Pactolous Pactolous
2008-12-04 21:34
És miért? Ez is csak egy feladat. Attól, hogy ezt adta ki nekünk még nem jelenti azt, hogy a műsort kiválónak tartja. Én is megcsináltam a feladatot, és más is, egyszerűen nem értem, hogy ebben mi a rossz.
Tivadar Tivadar
2008-12-04 21:19
Aki ezt a feladatot feladta, jobb lett volna ha a hivatásával teszi ezt.
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!