Daniel Broadwick – Eredet mítosz és a felismerés

Írta Papa Dátum 2008-10-08 11:14 Hozzászólás 2 Olvasta 4046 | Rovat: Fun »

Ahogy az előző részből már kiderült, Mr. Broadwick, akit mostantól már lehet hogy néha Daniel néven is emlegetni fogok, hiszen ő úgysem bánná, nekem meg sokkal könnyebb így, elmulasztotta észrevenni, hogy ő maradt az utolsó ember a Földön. De ez teljesen érthető ha valaki olyan lelkiismeretes hivatalnok, mint ő! De ki is Daniel Broadwick? Hát most majd kiderül!

A kis Daniel egy aprócska faluban látta meg a napvilágot, amit talán úgy is ismerhetünk, hogy Manchester. Édesapja főállású szalagmunkás és kocsmatöltelék volt. Édesanyja otthon maradt a gyermek mellett, hogy a kicsi ne szenvedjen semmiben hiányt! Másodállásban Szűz Máriának képzelte magát, de az egyház sosem ismerte el. Még az anglikán sem! A kicsi Daniel tehát tökéletes környezetben cseperedett fel ahhoz, hogy felnőttségére egy szociopata sorozatgyilkos váljék belőle. Mivel ő az utolsó ember a Földön, ez az elképzelés csupán csak álom marad.

Daniel iskolába nem nagyon járt, otthon tanult leginkább. Már hétévesen tudott számolni, hiszen neki kellett visszaváltatni a sörösüvegeket! Az olvasás képességét a Biblia tanulmányozásának köszönheti. Anyja ugyan azt mondta neki, hogy forgassa csak a szent könyvet, de a kis Daniel ellenszegült és bele is olvasott. Kilencévesen már tudta, hogy ha édesanyja a Szűz Mária, akkor itt valami komoly gebasz van! Amikor 11 éves lett, a rendőrség végre ráébredt hogy nem éppen jó környezetben éldegél, így nevelőotthonba küldték. A különcsége ekkor kezdett igazán kibontakozni, hiszen rálelt életének értelmére, s egyben kedvenc olvasmányára is, az Angol Nyelv Értelmező Kéziszótárára! Kettőjük kapcsolata felhőtlen és eléggé bizarr volt.

Az intézetből kikerülvén, egy karrierirodának hála, eljutott első munkahelyére, és szemétszedőként kezdett dolgozni. Kicsiny kis apartmanban élt, amit csak a Szent Kéziszótárral és egy hűtővel osztott meg. Még saját fürdőszobája sem volt, ám mindez nem tudta a húszéves Danielt megakadályozni abban, hogy a szociális ügyekben illetékes minisztériumban helyezkedjen el, mint korrektor. Ilyen fiatalon ez egy nagyon jó eredménynek számított! Munkatársai csodabogárnak tartották akkor, most, és hát a jövőben már nem, hiszen ők már nincsenek a Földön. Mr. Broadwick élete ettől kezdve a már előzőekben ismertetett sínen haladt tovább, egészen addig a napig, amikor végre felismerte, hogy egyedül maradt. Egy nap késéssel ugyan, de térjünk inkább rá hogy pontosan hogyan is történt!

[1] [2] (2/1)


Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2008-10-08 12:05
Na végre kezd beindulni de ha tovább folytatod az ilyen befejezéseket, elkérem a kéziratokat :)
Papa Papa
2008-10-08 11:16
Mit az talán észlelhető, ez két rész egyben! Először azért raktam egybe őket, mert rövidkének tűntek. aztán rájöttem hogy kb mindegyik rész ilyen hosszú (talán a későbbiek hosszabbak). Végül azért tettem fel őket együtt, mert az Eredet mítosz csak amolyan magyarázó jellegű kitekintés. a lényeg: tessék örülni :)
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!