Daniel Broadwick – Ezzel kezdetét veszi a történet!

Írta Papa Dátum 2008-10-05 09:53 Hozzászólás 3 Olvasta 2001 | Rovat: Fun »

Mr. Daniel Broadwick számára ez a nap is éppen úgy kezdődött, mint a többi. Nevezetesen azzal, hogy felébredt. Felöltözött, fogat mosott, még fogselymet is használt, aztán munkába indult, mint minden hétköznap.

Csípős idő volt odakint, olyannyira, hogy az még egy olyan tapasztalt londoninak is feltűnt, mint Mr. Broadwick. Többek közt ezért is töltötte el a méreg, amikor az a fránya busz nem érkezett meg időben. Pontosabban sosem érkezett meg. Mr. Broadwick így kénytelen volt gyalog munkahelyére indulni, hiszen úgy kalkulált hogy egy taxival sosem jutna át a város reggeli forgatagán. Vagy a délelőtti forgatagon. Vagy a délutánin. És így jobban belegondolva az estin sem. Szóval Mr. Broadwick begyalogolt a hivatalba.

Ott az első gondolata az volt, hogy a portások manapság milyen hanyag módon viselkednek! Bezzeg a régi szép időkben sosem történhetett volna meg, hogy egy kapuőr ne tartózkodjék a helyén. Az irodán gyorsan átsietett, fejét lehajtva, hiszen nem akarta hogy munkatársai túlzottan felfigyeljenek a késésére. Hát nem is figyeltek fel rá. Mr. Broadwick aztán belevetette magát a mindennapi munkába, nevezetesen akták tömkelegét olvasta át, helyesírási hibák után kutatva. Kemény munka! Hatalmas ülőképesség, elszántság és őrület szükséges ahhoz, hogy valaki ilyesmit csináljon, felnőtt életének jó részében! Hiszen ennél még nyelvtanórákat is jobb volna tartani, nem? Mindenesetre Mr. Broadwick nagyon büszke volt, a szerinte, teljesen férfias munkájára. Igaz, hogy a szüleinek azt hazudta, hogy könyvelőként dolgozik, de hát az emberek már csak ilyenek! Úgy értem, általában hazudnak a szüleiknek. Vagy füllentenek. Esetleg nem mondják el a teljes igazságot. Mindegy. Mr. Broadwick fél kilencig maradt bent, ami harminc perces túlórát jelentett. Ennyit késett, ezért ennyivel többet is maradt. Igazi lelkes hivatalnok volt ám!

Kifelé menet le kellett vonnia a tanulságot, hogy bizony a munkatársaiban nincs ilyen szorgalom, vagy fegyelem, hiszen már mind korábban hazamentek. Kicsiny otthonában aztán elégedetten dőlt az ágyra, miután átöltözött, munkaruháját szépen összehajtotta, cipőjét kifényesítette, kitakarított és megvacsorázott. A televízióját, melyet a lakással együtt kapott, sosem kapcsolta még be. Pontosabban egyszer megpróbálta, csak hogy a tőzsdei híreket megnézze, de a készülékből felszálló fehér füst miatt inkább letett erről. Nem is hiányzott neki semmilyen műsor! Ha unatkozott, akkor mindig volt otthon néhány akta, amit át kellett néznie. Így éldegélt hát Mr. Broadwick és így telt el ez a napja.

Ámbár, ha szabadna megjegyeznem, Mr. Broadwick elmulasztotta felismerni a tényt, hogy ő az utolsó ember a Földön!Hozzászólás
Papa Papa
2008-10-06 21:16
Köszi Morgana! Ezért csak a te kedvedért elárulom, hogy ennél sokkal jobb részek jönnek, szal tényleg megéri várni! :)
Morgana Morgana
2008-10-05 21:48
Nekem nagyon tetszett, várom a folytatást. :D
Papa Papa
2008-10-05 10:01
És ezzel tényleg kezdetét veszi egy aprócska kis sorozat. Aki azt hinné hogy ez valami posztapokaliptikus paródia lesz, az téved. Oké, lesz egy, talán két rész ami igen, de aztán! Aztán már nem. A következő rész jövő hét szerdán kerül fel, azaz, október 8.-án, és ettől kezdve a részek vasárnap és szerdán kerülnek fel. Az első évad talán 6-7 részes, és már belekezdtem a másodikba is!
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!