Vérszomjas Barbie és a díszes társasága

Írta Pactolous Dátum 2008-05-02 21:08 Hozzászólás 0 Olvasta 1591 | Rovat: Elmélkedések »

Annyira örülök, amikor hírt hallok afelől, hogy rendes, gondoskodó emberek, megragadva a gonosz kapitalizmus és a mindenkinek csak ártani akaró szórakoztatóipar tökét, jól megszorongatja azt és ezzel fityiszt mutatva nekik a mi törékeny kis életünket hősiesen megvédik.

Különösen jó érzés ez, amikor a kelet teszi ezt a nyugattal. Jelen esetben Irán hajtotta végre eme dicső tettet.

A hírek így szólnak: „Irán legfőbb államügyésze szerint a nyugati import játékfigurák, mint Barbie-é vagy Pókemberé, nemkülönben az országba érkező számítógépes játékok rossz hatással vannak az iráni gyerekekre, ezért meg kell akadályozni a forgalmazásukat.” Erről van szó kérem szépen! Gyorsan megtalálni minden baj okozóját és gyökerestül kiirtani a problémát! Kicsit felidegesítettem magam, szóval most a gúnyból is visszaveszek. Mindenki ismeri a fent említett kultikus figurákat: Barbie – a tökéletes nő műanyagba tömörített manifesztációja. Pókember – a Marvel képregénybirodalom legemberibb figurája. Számítógépes játékok – a médiában különös figyelemben részesített szórakoztatási forma és egyúttal ezerszer lerágott csont is. Ők lennének a világban történő borzalmas dolgoknak a fő okozói? Mit tesznek ezek a szegény iráni gyerekekkel? Ha most egy durva és sértő sztereotip kijelentést akarnék tenni, akkor azt mondanám, hogy nyilván terroristákat nevelnek belőlük. De nem teszem. Komolyan nem értem, hogy mitől akarja megvédeni a gyerkőcöket az iráni politikus! A Barbie baba természetesen nem fogja emberi értékekre megtanítani a leányzókat (netán srácokat ki tudja), de nem hiszem, hogy ettől hülyébbek lennének tőle. Pókembertől úgyszintén, hiszen – amint azt már írtam – tényleg az egyik legemberibb szuperhős, aki nap, mint nap problémákkal küzködik a magánéletében is, és nem egyszer erkölcsi tanulságokat is tartalmaznak a történetei. Ja, hogy ott csak a figurát ismerik és nem olvassák a képregényeket? Bocs. A számítógépes játékok témakörtől pedig már kinyílik a nem létező bicska a zsebemben. Mi lenne ha békén hagynánk már azt a médiumot? Persze vannak erőszakos játékok, ahogy erőszakos filmek és erőszakos könyvek is. Milyen érdekes, még mindig 6 milliárdnyian élünk a Földön, sőt, többen is! Ráadásul pont Iránban akarják ezt így megoldani? Ahol az emberek alapvetően szegények? Pont ott ez a legégetőbb gond?

No de még mielőtt levonnám a végső konklúziót, nézzük meg, mit mondott ez a honatya az egész betiltásos dologról: „Az olyan személyek megjelenése, mint Barbie, Batman, Pókember vagy Harry Potter, valamint a számítógépes játékok és mozifilmek, mind a veszélyre figyelmeztetik a kulturális színtér illetékeseit”. Nofene! Már Batman-t is belekeverte! Csodálom, hogy Chuck Norris-t kihagyta, mondjuk azt nem élte volna túl. Na jó, akkor nézzük meg, hogy mi volt a világon, amikor ezek a fertők még nem szennyezték be planétánkat. Ha hiszik ha nem: bűnözés akkor is volt! Nohát! Sőt, háborúk is! Pedig Napóleon nem is Barbie-zott gyerekkorában. A keresztes lovagok útban a Szentföld felé nem olvastak Pókembert, és Néró sem játszott számítógépes játékokkal, hiába van róla elnevezve egy CD-író program. Ha valami rossz hatással lehet a gyerekekre, akkor az ezer más dolog is lehet, aminek elhárítására több megoldás is létezik pl.: a szülői odafigyelés. Én Pókember rajongó vagyok, imádom a számítógépes játékokat és mégsem vagyok köztörvényes bűnöző. Lefogadom, hogy más normális hasonló helyzetben lévő emberek sem. A családom úgy nevelt fel, hogy el tudom különíteni a képzeletet a valós világtól, és ha valamikor meg is fogok őrülni nem a Harry Potter lesz a kiváltó ok. Legyen elég annyi, hogy aki pszichésen sérült, az ne érintkezzen a fentebb taglalt médiumokkal, aki meg teljesen épeszű, attól meg ne vonják meg a szórakozás lehetőségét!

Persze könnyen előfordulhat, hogy a levegőbe kiáltok csupán írásommal (csak hogy az obligát képzavart is megejtsem). Ez esetben csak annyit mondanék: aki itthon is hasonlót tervezne, az települjön ki Iránba, amit úgyis hamarosan át fognak keresztelni Földi Paradicsom nevűre. Hiszen ha megvalósul amit ott terveznek, akkor ott békesség lesz, meg tej, meg méz, meg Kánaán. Aki pedig erre vágyik hát tessék: irány Irán!

(a hír forrása: http://www.eletforma.hu/?r=8992)


Hozzászólás
A cikkhez még nem érkezett hozzászólás. Legyél Te az első!

*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!