Back to Black

Írta Pactolous Dátum 2008-06-23 15:39 Hozzászólás 3 Olvasta 2261 | Rovat: Fun »

Meg lehet nyugodni, nem a zenekarról fogok írni keresetlen szavakat. Ismét egy bakit szeretnék megosztani, ami szerintem annyira jó, hogy csak így magában kirakom, nem várok további képekre. Köszönet érte Projeckt-nek ismét, de én a helyében elkezdenék gondolkodni, hogy nem ül-e rajta valamilyen átok, hogy csak ilyeneket fog ki.

Egy kis előtörténet. Projeckt éppen a napokban vett egy új kamerát (az áruházat, amelyben vette, sokan az "óceán" szó angol kiejtésével illetik), és meglepve tapasztalta, hogy a magyar menüben van valami furcsa. Ahogy belépett a különböző almenükbe, legfelül mindig egy érdekes szót látott megjelenni, mellette egy nyíllal. Ez a szó a "fekete" volt. De a kevésbé vizuális típusúak számára, íme itt egy kép rőla.


Szóval fekete... És hogy mi a funkciója ennek? Az almenüből mindig visszament az előző menübe, ergo navigálni lehetett VISSZAfelé. Akik tudnak angolul, azok talán már kapisgálják, hogy mi lehet a hiba. Akik nem, annak elmagyarázom. Az angolban a BACK szónak van egy olyan jelentése, hogy VISSZA. De amint hozzátoldunk egy L betűt (BLACK) máris megváltozik a jelentése, FEKETE lesz belőle. Na már most, a BACK-et egyrészt sikerült BLACK-nek nézni, és sikerült nem észrevenni ezt a hülyeséget, így a magyar menüben a visszalépés hívószója a FEKETE lett. Kaparjuk már a falat? Íme egy összehasonlító kép a kamera kézikönyvével:


Erre mondaná a számítástechnikai társadalom, hogy LOL! Azaz, szánalom a köbön! Mindesetre vicces. Csak akik nem tudnak angolul, azok szerintem még mindig a kamera előtt ülnek, értetlenül, a semmibe nézve, nyáluk már órák óta csorog és egyszerűen nem értik, hogy mi van... Csak azt hajtogatják, hogy: "Fekete, fekete, fekete..."


Hozzászólás
Pebble Pebble
2008-06-29 21:37
Huhh... ez komoly?? :D
Bazz... :)
Projeckt Projeckt
2008-06-23 22:54
Először is köszönöm, hogy kiraktad!
Nem érzem, hogy bármiféle átokkal lennék megszórva, szerintem ilyen vicces kis bakikkat bárki találhat, ha odafigyel egy picit.
Abban csak reménykedni merek, hogy ezt nem egy műszaki szaktekintély fordította. De azt is el tom képzelni, hogy nem is magyarok művelik az ilyesféle fordításokat.
Szerintem poén, meg nekem le is esett, de azok a szerencsétlenek akik nem jártasak az angol nyelveben semennyire, nem tom mit kezdenek :)

Adri Adri
2008-06-23 21:13
Jujj naggyon durva!
Ha nem látnám el se hinném!Hogy lehet hogy emberek ennyire nem gondolkodnak?Senkinek nem esett le, hogy vajon mit jelent egy kamera menüjében, hogy fekete?
Ezt a sötétséget!
Mindenesetre jót derültem:)
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!