Vége a duhajkodásnak! 21 alatt nincs pia!

Írta Papa Dátum 2008-06-22 17:15 Hozzászólás 5 Olvasta 1928 | Rovat: Öt perc Papával »

Végre eljött az idő, amire az aggódó szülők, az izguló nagymamák, és a fiatalok által kedvelt éjszakai züllőhelyek közelében élők már régóta várnak! Valami világszervezet kitalálta, hogy hamarosan mindenhol 21 év lesz az a határ, ami fölött a derék fiatalemberek alkoholos italokat vásárolhatnak! Ó, mily boldog nap lesz az, amikor ez megvalósul! És ó, mily sokat kell még rá várni!

Azonban mi előre megyünk az időben, hiszen még az amerikai kormány sem törődik olyasmivel, mint a lineáris idővonal, és megpróbálom megsaccolni, hogy mi fog változni, amikor ez a kezdeményezés elfogadásra kerül (ami eléggé valószínű, egyébként). Nos… nem szeretném húzni az időt felesleges szócsépléssel, emiatt sokáig kerestem azt a kifejezést, ami erre a kérdésre választ adhat, de végül csak megtaláltam! Így hangzik: „Az égadta egy világon SEMMI!!”


A korhatár megemelésén kívül pedig még az ilyenkor szokásos trükköket is be akarják dobni. Lássunk ezek közül néhányat: minden önkiszolgáló boltszerűség polcáról le fog kerülni minden alkohol tartalmú ital (jah, és a tecsóban, vagy a madaras tecsóban majd biztos berakják azt a nyolc tonna piát a pult mögé!). Aztán még egy elrettentő kampány is kezdetét fogja venni! Bizony. Nemsokára talán még a sörösüvegen is rajta lesz, hogy a benne található ital károsítja a májad, meg a veséd, meg úgy mindent, ami a bőröd alatt van. Hát… húúú! Most aztán kurvára megijedtem! Látom a lelki szemeim előtt (melyekkel úgy is rendelkezem, hogy lelkem már régen nincs), amikor Pista és Józsi, tinik vagyis inkább kezdő alkoholisták, bemennek egy boltba, leemelik a kedvenc sörmárkájukat majd lemerevednek (és nem úgy ahogy a csajaik szeretnék) és megvilágosodnak. „Te Józsi, hát ez roncsolja a májam!” „Jaj, ne! Most akkor mi lesz Pista?” „Felejtsük el a sört, Józsikám! Ezentúl csak nyolcszorosan vegytisztított kristályvizet fogunk inni, meg néha egy kis zöldteát!” Na persze! Most komolyan. Tegyük fel magunknak a kérdést: a világszervezetek vezetői kit basztak meg, hogy ezekbe a pozíciókba kerültek?? Mutasson nekem valaki egy olyan alkoholistát, vagy egyáltalán egyetlen olyan embert, aki nem tudja, hogy az alkohol nagy mennyiségben káros! NONSZENSZ!

Talán emlékszünk arra, hogy pontosan ilyesmit tettek anno a cigaretta és egyéb más dohánytermékek esetén. És mi lett az eredménye? Kevesebb kis szaros gyújt rá, most hogy már látja a dobozon, hogy valószínűleg ezzel örökre hazavágja magát? Egy francokat (lehet, hogy el sem tudják olvasni mi van a dobozon, mikor először pöfékelni kezdenek)! Sokkal több általános iskolást látok most bagózni, mint egy-kettő-négy-nyolc-tíz éve! Amikor én nyolcadikos voltam, mindösszesen hat éve, az egész osztályunkban talán ha ketten dohányoztak (a húszból). Ma egy kicsivel szerintem magasabb lenne ez a szám. Az alkohol esetében meg talán még korábbra tehető az év, amikor az emberpalánta először magához veszi ezen bűnös élvezetet! És amíg cigiből elszív első alkalommal mondjuk egyet, mert egyesek szerint ez kibaszottul „menő” (pedig kurvára nem az!), addig az alkohollal való ismerkedés általában részegedéssel kezdődik! Abba talán most nem érdemes belemenni, hogy részegnek lenni maximum az illuminált állapotban lévőnek és hasonszőrű társaságának vicces! A józanabb emberek, akik egyesek szerint hülyék, amiért nem vedelnek legalább egy héten egyszer, pedig csak némán tűrnek, mert lehet hogy aki egy bulin részeg, az egyébként jó barát, és nem kéne vele összeveszni!

Persze ne mutogassak másra, söpörjek először az én házam portáján! Nos, én nem vagyok alkoholista, és szerintem nem is vagyok ilyen emberrel közeli kapcsolatban. Sört azonban fogyasztok, átlagban talán havonta egy üveggel (tudom, hatalmas mennyiség). Viszont azt közhírré tehetem, hogy abban a pillanatban amikor az ember, az alkohol vagy egyéb más szer hatására, elveszti cselekedetei felett a kontrollt, amikor már a mozgáskoordináció sem működik úgy, ahogy általában, akkor bizony megszűnik embernek lenni a szememben. Van, aki örökre, van aki csak az adott estére. Azzal meg tele van a hímtagom (gyengébbek, vagy aluliskolázottak, esetleg részegek számára, a faszom), hogy ha valaki azzal dicsekszik, hogy mennyit döntött magába egy este! Leszarom! Mondhatja, csak ha lehet ne előttem! Szerintem nem dicsőség és kurvára nem vicces hogy valaki mennyire rúg be, vagy mennyire dob hátast egy éjszaka! Egyszerűen csak szánalmas! De azt hiszem kezdek nagyon elkanyarodni a kijelölt témámtól, így inkább visszatérek arra, hogy lezárhassam eheti eszmefuttatásom.

Tehát: gyakorlatilag ma is bárhol beszerezhet egy 12-17 éves emberke némi alkoholt, vagy cigarettát, esetleg pipadohányt! A korhatár emelése nem megoldás. Eddig sem nagyon figyelték, hát ezentúl sem fogják. Az állandó ellenőrzés pedig a Nagy Testvér távolléte miatt sajna elmarad! Az meg hogy feliratokkal próbálják elrémiszteni a fiatalokat, az teljesen felesleges! Eddig sem maguktól kezdtek el inni a srácok, vagy a csajok, hanem látták valakitől, haverok tukmálták rájuk és hasonlók. Ezeken a dolgokon pedig nem lehet törvényekkel változtatni! A megoldást talán abban lehetne megtalálni, ha az alkohol és dohányipar készítményeinek árát olyan irracionális összegűre emelnék világszerte, hogy egyszerűen ne legyen érdemes még kipróbálni sem! Csak hát erre semmi esély sincsen. Pedig ha valaki végre állami szinten nekimenne a gyártóknak, akkor rengeteg pénzt lehetne bevasalni azon a rengeteg, szánalmas, beteg emberen, akik valamilyen függőségben szenvednek! Arról nem is beszélve hogy jobb volna őket sarcolni mint a nyugdíjasokat, de psszt! Mára már sokat írtam, tessék csak szidni érte nyugodtan!


Hozzászólás
Adri Adri
2008-06-23 09:31
Mindent összevetve: szívemből szóltál.:)
Adri Adri
2008-06-23 09:30
:)Mélységesen egyetértek az egésszel (pedig általában nem szokásom:))
Kisüt az írásodból egyfajta gyűlölet, hát igen, ez is megvan bennem is.:P
Pactolous Pactolous
2008-06-22 19:54
Ahaa... mert ezekre a törvényekre eddig is figyeltek a hivatalos szervek :)
Conquistador Conquistador
2008-06-22 19:40
tanulság: Papának véletlenül se fogom ecsetelni h mikor mit és mennyit ittam, és igyekszem előtte nem berúgni :) amúgyis ha bevezetik ezt,akkor jövő júniusig nem is ihatok :D
Pactolous Pactolous
2008-06-22 19:02
Na asszem erre inni kéne... jajj mit is beszélek én, hiszen még nem vagyok 21! Uramatyám!
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!