Figyelmeztet. És?

Írta Pactolous Dátum 2008-06-12 20:44 Hozzászólás 3 Olvasta 1532 | Rovat: Fun »

Folytatódik a 'hülye címkék, használati utasítások' sorozat, ezúttal egy DVD lejátszó izgalmas figyelmeztetéseit osztom meg az olvasókkal. A képekért nagy köszönet Projeckt-nek!Az első képen végül is nincs olyan orbitálisan nagy hiba, csak egy felesleges szóköz került egy szó mértani közepébe. Előferdül no, ezért még nem kell kitépni az összes hajszálunkat.

A második képen már több „érdekesség” is megtalálható. Például ez a szó: elektromos áramfelvétel. Lehet egy áramfelvétel nem elektromos? Egyáltalán milyen szóhasználat ez már könyörgöm? A feszültség miért nagy F? Ennyire ki kell hangsúlyozni? Hát nem mondom, tényleg nagyon feszült lennék, ha ilyeneket kéne olvasgatnom egy új DVD-lejátszó használati utasításában. De van még gyönyörűbb is, figyeljük meg ezt a mondatot: „Ha véletlenül a tápfeszültség Akkor a készülék meghibásodhat”. Que? WTF? Was ist das? Nem kívánom különösebben kommentálni. A disztributoron és a helytelen ragozáson már fenn sem akadok (lehetett volna például „disztri bútor” vagy „szakszer vizet”).

Na ez egy tipikusan elba..ott mondat. Szóval akkor mindig úgy kell elhelyezni a lejátszót, hogy valamibe beleütközzön. Világos! Istenem, ha belegondolok, hogy valaki ezeket a tanácsokat meg is fogadja… Ráadásul a gyerek is érdekesen van megrajzolva, vagy csak én látom úgy, mintha három lába volna? Jaaa, hogy az a zsinór, oké, én hibám!

Mi a tanulság? Ne fordíttass angol szöveget magyarra külföldivel mert akkor ilyen nyakatekert mondatok születnek. Igaz, amíg lehet röhögni rajtuk, egyefene! Ha valakinek vannak még a birtokában hasonló kaliberű nevetséges dolgok, az mindenféleképpen küldje el a képet róluk a főoldalon feltüntetett e-mail címre! Köszönöm!


Hozzászólás
Pebble Pebble
2008-06-12 22:28
no és kinek tegyük el? Hát a jöv őrének! (Biztos ő is a BM-nél dolgozik :) )
Pactolous Pactolous
2008-06-12 21:42
És tényleg, hogy erre nem figyeltem oda! :D
Projeckt Projeckt
2008-06-12 21:41
Köszönet h kiratad, már azt hittem, hogy elfelejtetted!
Ha a fordító agyával nézzük, akkor első képet úgy is értelmezhetjük, hogy a készüléket kell elovasni és megőrizni :P
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!