A börtön

Írta Papa Dátum 2008-06-11 21:10 Hozzászólás 1 Olvasta 2728 | Rovat: Irodalom »

Létezik egy hely a világon, ahol négy furcsa szerzet tölti hosszú-hosszú büntetését. Mindegyiküket kiengedik néha-néha, egyesével vagy akár együtt is. A társadalom csak úgy ismerhette meg őket, mint...

A Bohóc egy komplett futóbolond. „Vicceit” leggyakrabban senki sem érti meg, legfeljebb csak kényszeredetten nevetnek rajta. Ő a legveszélytelenebb a három fogva tartott között, így őt engedik ki a legtöbbet. Ilyenkor általában visszatér régi szokásaihoz: szituációs komédiát faragni mindenből; morbid módon a halál képébe röhögni; érthetetlen és felesleges szóvicceket gyártani; a börtönét gyalázni, kifigurázni. Minél többet van kint, az őrségnek annál nehezebb visszarángatni. A másik két lélek nem nagyon kedveli, de úgy tűnik a külvilág már kezdi megszokni.

Az Agresszor mindközül a legbrutálisabb, legvadabb, ahogy ezt a neve is mutatja. Szinte sosincs igazán szabadlábon, mindig csak annyira dughatja ki az orrát a rácsok között, hogy ordibálhasson, átkozódhasson egy kicsit. Az őrség állandóan erős láncon tartja. Rabságának nagy részét azzal tölti, hogy kínzásra, terrorra és szenvedésre gondol. És neki ennyi már elég is a boldogsághoz. Lesi az alkalmat, hogy csak egy kis időre elszabadulhasson, és ha ez valaha sikerül neki, akkor a külvilág nem lesz túl kényelmes helyzetben. Mindenek felett azonban a Bohóc halálát akarja, mert az a hülye állandóan az agyára megy!

A Filozófus a legfurcsább mindközül! Ő önként vonult be a börtönbe. Nem kíváncsiságból, nem azért, mert ezt akarta igazán, hanem azért, mert rájött: a külvilágot abszolút nem érdekli, amiről ő beszél! Gondolatai számára meggondoltak, logikusak, és a lehető legközelebb állnak az igazsághoz, mégis mindenki tesz rájuk. Ezt ő annak tudja be, hogy a Bohóc állandó kint tartózkodása miatt az emberek is kezdenek elhülyülni a börtön körül. Azonban nem bosszúszomjas. Nyugodtan vár, egy hűs kis sziklán ücsörögve, néha frusztráltan, néha pedig mosolyogva figyelvén a külvilágot. Az Agresszort közel tartja magához, mert hiszi hogy ha majd egyszer eljön számára a megfelelő idő, hogy kitörjön, akkor szüksége lesz a brutális erőre is.

És mielőtt elfelejtenénk, ott van még az igazgató, a szenvtelen, érzelemmentes, rideg, végtelenül realista, a börtönt a külvilágtól elszigetelni igyekvő, kinek neve egyszerűen csak: Fal! Valami érthetetlen oknál fogva a létének célja, hogy elhitesse mindenkivel: ez a börtön teljesen más, mint valójában. A rácsok mögötti területet teljesen magáénak tekinti, és vérebként vigyázza. Nevét még labdarúgó múltjából tartotta meg, ugyanis az ő védelmén majdnem lehetetlen volt átjutni!

Négyükben csak egyetlen közös van. Mind ugyanabban a börtönben kénytelenek letölteni az életüket. A börtönben… mely én vagyok!Hozzászólás
Pactolous Pactolous
2008-06-11 21:54
Én mint a börtönön kivülálló ember, azt mondom, szerintem több "rab" is van, akiknek szimpatikus tulajdonságaik is vannak :)
*Név:

*E-mail (Nem jelenik meg.):

Weboldal:

*Hozzászólás (HTML nem engedélyezett.):

Biztonsági kód:
Biztonsági kód, frissítéshez kattintson a képre.


* jelölt mezők kitöltése kötelező!