Szervusz kedves Te, ki idelátogattál!

Először is köszöntünk téged a honlapon! "De hova is kerültem? Mi ez az oldal?" A kérdés jogos, engedd meg, hogy felhomályosítsalak! Az oldal annak idején egyfajta gyűjtőhelynek indult, ahonnan a dalaimat le lehetett tölteni. Ez később, a fősulis időkben módosult: mindenféle témákban kerültek ki cikkek, legyen az filmismertető, elmélkedős írás, irodalom, zeneajánló vagy humoros szösszenet. 8 éves fennállásunk alatt ez a forma bizonyult a legjobbnak eddig. Egységes témakört ne keress, itt bizony mindenről írunk, amiről azt gondoljuk érdemes... és amire van időnk. Nincs rendszeres megjelenés, de igyekszünk valamiféle ütemtervet tartani, több-kevesebb sikerrel.

Ha úgy gondolod, írásoddal színesítheted a honlapot, kérlek, ne fogd vissza magad, küldd el nekünk, örömmel elolvassuk, és ha olyan, kitesszük, hadd olvassa el más is! Az írásokat és észrevételeket erre az e-mail címre várjuk: pactolous[kukac]mail[pont]inter[pont]hu

Fenn vagyunk már Facebook-on is, csatlakozz hozzánk, és értesülj mindig egyből az új írásokról!
Kellemes kalandozást a honlapon!
Pactolous


Cikkek

< «« ...  5 6 7 8 9 10 11 12 13  ... »» >

Megtanítunk angolul... ha belehalsz is

Írta Papa Dátum 2015-06-29 20:33 Hozzászólás 5 Olvasta 737 | Rovat: Megtanítunk angolul »
Mit mondhatnék, régen nem jelentkeztem és bárcsak jó szívvel hazudhatnám, hogy azért, mert ezt a rovatot készítettem elő. Nem így volt. Mi lesz ebből a meglehetősen hirtelen ötletből? Az idővel biztosan kiderül, most azonban foglalkozzunk a jelennel és vázoljuk fel a tényállást.

Sokadik kapuzárás (Madonna - Rebel Heart)

Írta Pactolous Dátum 2015-06-28 20:16 Hozzászólás 0 Olvasta 873 | Rovat: Kritika »
Szeretek olyan előadók lemezeivel foglalkozni, amikről már régebben is írtam. Mókás élmény, amikor visszaolvasok egyet-kettőt, hogy akkor mit gondoltam, mennyit változott a véleményem, és hogy az új dobás függvényében mennyire értékelődik fel a régi. Madonna egy jó ideje már nem tud számomra igazán emlékezeteset alkotni, de azért az újabb lemezein mindig találok pár kellemes alkotást. Vajon így lesz ez a mostani, új korongján is?

Nosztalgia, hagyjál békén!

Írta Pactolous Dátum 2015-06-17 22:55 Hozzászólás 0 Olvasta 741 | Rovat: Gőzkieresztő »
Az elmúlt napokban többször rám talált egy szörnyeteg. Igazán alattomos fattyadék, mert jófiúnak álcázza magát, holott gonosz a drága. Hol kellemes légkör kíséri jöttét, de olykor keserédes hangulat lengi körbe, és ha befészkeli magát a testembe, akkor régészeti alapossággal kaparja ki belőlem az érzelmek széles spektrumát. Ha pedig ezek előtörnek, akkor foglalkoznom kell velük. Üdvözöllek ősellenségem, nemezisem! Üdvözöllek nosztalgia!

A szürke néhány árnyalata (Camouflage - Greyscale)

Írta Pactolous Dátum 2015-05-31 22:39 Hozzászólás 0 Olvasta 857 | Rovat: Kritika »
Amióta az eszemet tudom - három éve (copyright by Markos György) - mindig is a szintetizátor volt a kedvenc hangszerem. Kézenfekvő, hogy azok a zenei stílusok, amik erre épülnek számomra igen kedvesek. Ilyen például a szinti-pop. A német Depeche Mode-ként is emlegetett Camouflage bandával csak pár éve kezdtem meg az ismerkedést, de betermelve a diszkográfiát azt kell mondjam, megérte! És mit ad Isten, mire eljutottam az utolsó albumig, meg is jelent a legújabb!

Ezt ne seperd félre! (Dennis Sheperd - Fight Your Fears)

Írta Pactolous Dátum 2015-05-24 11:56 Hozzászólás 0 Olvasta 941 | Rovat: Kritika »
Germániából származó szépfiú haverunk Dennis Sheperd utoljára (de akkor első alkalommal) 2011-ben jelentkezett szerzői albummal. Az A Tribute to Life egy kellemes, de nem túl kiemelkedő lemezként maradt meg emlékezetemben; persze remek slágerek szerepeltek rajta, ez nem is vita tárgya, de más erőssége nem igazán volt. Vajon az ezúttal közösségi finanszírozásból tető alá hozott második dobás képes többet nyújtani?

Bemutató a link csempészről

Írta Pactolous Dátum 2015-05-18 22:32 Hozzászólás 0 Olvasta 709 | Rovat: Fun »
Még mielőtt jól megvezetne a cím: három újabb képregény rajzolmányt szeretnék megosztani a lefáradni vágyó nagyérdemű számára. Szörnyű szóviccek, még szörnyűbb kivitelben, ahogy azt már tőlem megszokhattátok.

Bosszúállók újratöltve

Írta Papa Dátum 2015-05-09 20:41 Hozzászólás 0 Olvasta 786 | Rovat: Kritika »
Eljövendett hát Ultron kora... és nagyon gyorsan vége is lett. Hogy ez most jó, vagy rossz nekünk, vagy esetleg csak meh, arra az alábbi sorokban igyekszem fényt deríteni.

You Take My Breath Away

Írta Pactolous Dátum 2015-05-06 21:21 Hozzászólás 2 Olvasta 720 | Rovat: Fun »
Pár napja vettem csak észre, hogy valami megváltozott bennem. Olvastam már erről az érzésről, azt hittem, ezúttal engem elkerül majd. Ritkán talál meg, de akkor kész emberi ronccsá változtat engem. Nem szeretem ezt. Sokkal jobban megvagyok nélküle. Megelőzhető lett volna a baj, de óvatlan voltam.

Moziverzumok csatája

Írta Papa Dátum 2015-05-05 15:43 Hozzászólás 0 Olvasta 1902 | Rovat: Öt perc Papával »
Nyakunkon a Bosszúállók 2, ami nekem még mindig jobban hangzik Bosszú Angyalaiként és megjelent a Batman v Superman, valamint a Fantastic Four előzetese is. Úgy véltem itt az ideje, hogy gyorsan elmondjam, szerintem miért csinál orbitális ostobaságot a Huszadik századi róka és a Warner tesók csapata.

BREAKING NEWS

Írta Papa Dátum 2015-05-03 07:52 Hozzászólás 0 Olvasta 683 | Rovat: Hírek »
Kijelölt adásunkat, értsd a semmit, egy fontos közleménnyel vagyunk kénytelenek megszakítani.

Ne kussolj! Hallgass!

Írta Pactolous Dátum 2015-04-26 20:48 Hozzászólás 2 Olvasta 879 | Rovat: Gőzkieresztő »
Annak idején azért alakítottam át a honlapot egyszerű zenetárból egy cikkgyűjteménnyé, mert le akartam írni a véleményemet bizonyos dolgokról. Nem blogszerűségre gondoltam: "lementem tejért, útközben láttam egy kutyát, hajj, de rossz az élet". Nem, ezek engem sosem mozgattak meg, márpedig nálam alapszabály, hogy olyasmiről írjak, ami fordított esetben felkeltené az érdeklődésemet. Épp ezért érzem fő területemnek a lemezeket, zenei témákat, humoros dolgokat az utóbbi időben pedig az animéket. Én is kedvelem az ilyen témájú cikkeket, mindig is kíváncsi voltam más mit is gondol az általam szeretett vagy éppen nem annyira szeretett dolgokról. Pár éve azonban egészen elkeserítő jelenségek mérgezik meg ezt a kíváncsiságomat: a trollok és a véleménycézárok.

Az Irodalom visszavág, avagy nyűglődés - szórakozás: 1:0

Írta Barbó Dátum 2015-04-20 15:55 Hozzászólás 5 Olvasta 823 | Rovat: Elmélkedések »
Középiskolai tanulmányaim vége felé közeledve egyre többször gondolkozom el azon, vajon kik és mi alapján állítják össze az iskolások tantervét és az érettségi feladatokat. Miért pont a legvontatottabb, legnehezebb kötelező olvasmányokat nyomják a diákok kezébe? Épphogy megtanult szerencsétlen olvasni, vegyük el tőle a kedvét, nemde? Miért helyezik ilyen magasra a lécet a végső vizsgán, amelytől mindenki továbbtanulása függ?

A hangok súgták

Írta Papa Dátum 2015-04-10 16:37 Hozzászólás 2 Olvasta 899 | Rovat: Öt perc Papával »
The Voices. Egy film, amiben a Ryan Reynolds által alakított főszereplő beszélget a kutyájával és a macskájával. Az utóbbi pedig arra készteti, hogy nőket gyilkoljon meg és tegye a fejüket a hűtőbe. Minden jel arra mutatott, hogy meglesz az évtized horror-komédiája. Átbasztak.

Távoli, de erősödik (Kyau & Albert - Distant Lights)

Írta Pactolous Dátum 2015-04-09 20:18 Hozzászólás 0 Olvasta 801 | Rovat: Kritika »
A német szépfiúk többnyire sikeresek, elég csak például a Modern Talking-ra gondolnunk. Kyau és Albert azonban többre is képesek a léggitározásnál, például jó muzsikákat írnak. Ahogy mostanság mindenki más, az uplifting trance 140-es sebességéről lassultak le napjaink electro elemekkel tűzdelt progresszív hangzásához, és most már a negyedik albumukat is kiadták. Az előző alig két éve jelent meg, akkor nem írtam róluk, hát most itt az alkalom!

Erotika, vér, blődséghegyek (Elfen Lied)

Írta Pactolous Dátum 2015-04-04 15:52 Hozzászólás 0 Olvasta 978 | Rovat: Anime »
Nem is volt olyan rég, hogy egy új drog kerített hatalmába. Dílerem már akkor figyelmeztetett: van a piacon egy olyan termék, aminek kipróbálása súlyos lelki sérüléseket von maga után. Ő szólt előre, én tiszteletben is tartottam... egy ideig. Aztán kalandvágyó lelkem elkanászodott és egy bormámoros estén, 'ide nekem az oroszlánt is!' felkiáltással belekóstoltam a tiltott gyümölcsbe.
< «« ...  5 6 7 8 9 10 11 12 13  ... »» >