Szervusz kedves Te, ki idelátogattál!

Először is köszöntünk téged a honlapon! "De hova is kerültem? Mi ez az oldal?" A kérdés jogos, engedd meg, hogy felhomályosítsalak! Az oldal annak idején egyfajta gyűjtőhelynek indult, ahonnan a dalaimat le lehetett tölteni. Ez később, a fősulis időkben módosult: mindenféle témákban kerültek ki cikkek, legyen az filmismertető, elmélkedős írás, irodalom, zeneajánló vagy humoros szösszenet. 8 éves fennállásunk alatt ez a forma bizonyult a legjobbnak eddig. Egységes témakört ne keress, itt bizony mindenről írunk, amiről azt gondoljuk érdemes... és amire van időnk. Nincs rendszeres megjelenés, de igyekszünk valamiféle ütemtervet tartani, több-kevesebb sikerrel.

Ha úgy gondolod, írásoddal színesítheted a honlapot, kérlek, ne fogd vissza magad, küldd el nekünk, örömmel elolvassuk, és ha olyan, kitesszük, hadd olvassa el más is! Az írásokat és észrevételeket erre az e-mail címre várjuk: pactolous[kukac]mail[pont]inter[pont]hu

Fenn vagyunk már Facebook-on is, csatlakozz hozzánk, és értesülj mindig egyből az új írásokról!
Kellemes kalandozást a honlapon!
Pactolous


Cikkek

< «« ...  5 6 7 8 9 10 11 12 13  ... »» >

Benn, fent S rajzok

Írta Pactolous Dátum 2016-09-15 20:58 Hozzászólás 0 Olvasta 789 | Rovat: Fun »
Könyvesboltos napjaim hamarosan véget érnek és bár biztosan lesz majd az új helyemen is ihletadó esemény dögivel, gondoltam megemlékezek azokról a "boldog, szép napokról"... á, ugyan, kit akarok átverni?

"Talán még újrakezdhetnénk..." (ReLIFE)

Írta Pactolous Dátum 2016-08-29 20:55 Hozzászólás 3 Olvasta 1997 | Rovat: Anime »
Nem szeretnék már a cikk elején egy terápiákat idéző, befordulós, depressziós felhanggal kezdeni, de a téma sajnos megkívánja. Az utóbbi időben bizony elég gyakran érzem azt, hogy az életemet több helyen is vakvágányra tereltem. A fontosabb mérföldköveknél meghozott rossz döntéseim odavezettek, hogy most fogalmam sincs, mitévő legyek. Ha valaki elém állna, hogy húzzak vissza az iskolapadba, és kezdjem elölről az egészet, megtenném. De a valóságban élek, és bár képezhetném tovább magam, már nem látom értelmét, az időutazás pedig még mindig a sci-fi stílus sajátja. Úgyhogy inkább drukkolok a ReLIFE című anime főszereplőjének!

A hetedik

Írta Pactolous Dátum 2016-08-27 21:29 Hozzászólás 0 Olvasta 789 | Rovat: Hírek »
Nem, ez nem filmkritika lesz drága Olvasók! Ellenben ne aggódjatok, hamarosan lesz az is, meg minden más, hiszen az előre be nem jelentett (és nem is tervezett) nyári szünet a végére és, újra van kedv... izé, időnk írni, úgyhogy lesz olvasnivaló. Előtte azonban csak azoknak kedveznék, akik szokták hallgatni a dalocskáimat: na, annak készült el a hetedik része!

'Dö száz', avagy égből pottyant mesék (The 100 sorozatértékelés)

Írta Barbó Dátum 2016-07-25 21:22 Hozzászólás 0 Olvasta 1438 | Rovat: Kritika »
Idejét sem tudom már, mikor írtam a legutóbbi cikkemet, pedig megfogadtam, hogy a sok biztató, dicsérő visszajelzések miatt folytatni fogom szabadidőmben az írást. Sajnos a tanulmányok mellett még arra sem volt nagyon időm, hogy filmet nézzek vagy könyvet olvassak, nemhogy egy igényes munkát adjak ki a kezemből az olvasóim számára, de igyekszem bepótolni a hiányosságokat a nyár folyamán (bár egyik reggel késként hatolt a szívem közepébe a tény, hogy nemsokára augusztus).

A hatodik

Írta Pactolous Dátum 2016-07-21 21:15 Hozzászólás 0 Olvasta 725 | Rovat: Hírek »
Elérkeztem a magamnak kitalált serkentő játékom félidejéhez, elkészült a hatodik darabja is a Préliminaire című sorozatomnak.

Zene borozós estékre (Above & Beyond - Acoustic II)

Írta Pactolous Dátum 2016-07-18 00:04 Hozzászólás 0 Olvasta 854 | Rovat: Kritika »
2014-ben az Above & Beyond legénysége valami egészen elképesztő és merész ötlettel állt elő: akusztikus koncertturnéra indulnak el. A csapat már több, mint egy évtizede meghatározó szereplője a trance stílusnak, úgyhogy a keverőpultokat és a klubtermeket otthagyni a klasszikus hangszerek és a színházak miatt, nos, nem egy megszokott vagy éppen ésszerű lépés. Benne volt a pakliban a bukás, hogy a dalok nem bírják el a visszafogott hangszerelést, hogy a zenekar szétesik, hogy ez végül senkit sem fog érdekelni. Nem így lett. És most itt a második rész.

Bár véget ért, de nézd milyen szép volt az éjjel

Írta Pactolous Dátum 2016-06-27 18:51 Hozzászólás 1 Olvasta 983 | Rovat: Elmélkedések »
Egy valamit előre leszögeznék: nem szeretem a focit. Gyerekkoromban sem szerettem, kamaszként sem, felnőttként sem. A most legépelendő sorok egy olyan ember billentyűzetéből származnak, akit hidegen hagy a futball. Ezt tessék majd figyelembe venni, amikor értelmezitek mondandómat. Nem kell aggódni, nem károgás következik!

Az ötödik

Írta Pactolous Dátum 2016-06-15 21:18 Hozzászólás 0 Olvasta 781 | Rovat: Hírek »
Elkészült az ötödik része a Préliminaire című zenei sorozatomnak, a technikai akadályok ellenére is. Sajnos nem hárultak el a negyedik megírásakor fellépő problémák, így most egyszerre két gépet is igénybe kellett vennem. Meg a rigókat.

Figyeld a világot, felelj meg neki (Markus Schulz - Watch the World)

Írta Pactolous Dátum 2016-06-09 13:32 Hozzászólás 0 Olvasta 859 | Rovat: Kritika »
Alapvetően a zene egy szórakoztatási forma, ami akkor élvezetes, ha mind a szerző, mind a befogadó fél örömét leli benne. Markus Schulz most úgy gondolta, hogy egy újabb szintre emeli saját muzsikáját, hogy még személyesebbé, még érdekesebbé tegye azt. Én elhiszem neki, hogy a szándék őszinte volt, de nálam sajnos pont az ellenkezőjét érte el.

Győzelem! (Wolfmother - Victorious)

Írta Pactolous Dátum 2016-05-26 21:52 Hozzászólás 0 Olvasta 794 | Rovat: Kritika »
Ha egy általam szeretett zenekar botlik egyet, az akkor nagy fáj, de egyben bizakodom is, hogy az agyrázkódás után észhez térnek. A zeneiparban egy ilyen baki még nem feltétlenül végzetes erejű, úgyhogy van esély a bizonyításra. Amikor megtudtam, hogy a Wolfmother ismét nagylemezt ad ki, én drukkoltam nekik a legjobban, hogy ismét győzedelmeskedjenek.

Szenvedélyes vagy szenvedéses?

Írta Pactolous Dátum 2016-05-18 21:58 Hozzászólás 1 Olvasta 1576 | Rovat: Gőzkieresztő »
Az, hogy nem kedvelem a manapság elképesztő divatnak örvendő erotikus regényeket, talán nem újdonság, többször is leírtam ezzel a műfajjal kapcsolatban a véleményemet. Néha napján azonban még én is elviccelődöm a gondolattal, hogy belekóstolok ebbe a stílusba, hátha nekem is elindítja nem létező írói karrieremet (ha ez megtörténik, akkor felvágom a kari eremet... bocs). Vagy ha nem ez, akkor majd egy szakácskönyv. Sőt, most már egyre valószínűbb, hogy utóbbi lesz a nyerő ötlet, ugyanis az erotika terén valaki megelőzött úgy cirka nyolcvan évvel.

A negyedik

Írta Pactolous Dátum 2016-05-13 20:48 Hozzászólás 0 Olvasta 800 | Rovat: Hírek »
Annál nincs idegesítőbb, amikor nem az ihlet hiánya szabotálja a kreatív műveletet, hanem a technika ördöge. Még szerencse, hogy csak apróbb finomítások, kísérletezések hiányoztak a negyedik rövid szösszenetemből, mert ha még az elején húzzák ki alólam a szőnyeget, nem biztos, hogy elkészült volna bármi is.

Amerika Kapitány - A Nagy Perpatvar

Írta Papa Dátum 2016-05-08 16:21 Hozzászólás 0 Olvasta 813 | Rovat: Kritika »
Eljött hát a nap, amikor megtekintettem a következő Disney-Marvel mozit, ami nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint megváltoztatni a teljes filmes univerzumot. Ez vitathatatlanul sikerült is neki, már csak az a kérdés, hogy vajon tette-e ezt úgy, hogy közben egy jó film is lett belőle.

Egyik kutya, másik EP (Ákos - Ugyanúgy EP)

Írta Pactolous Dátum 2016-05-06 18:44 Hozzászólás 0 Olvasta 2817 | Rovat: Kritika »
Mai tízezer forintos kérdésünk: mi a különbség a maxi és az EP, a kislemez és a középlemez között? Nagyjából az, hogy míg előbbi egy dal többféle változatát tartalmazza, addig utóbbi tulajdonképpen egy Tesco gazdaságos album, pár új számmal. Átmenetek persze előfordulhatnak és ilyenkor vakarja véresre a fejét az egyszeri cikkíró.

A Szilánk

Írta Papa Dátum 2016-04-25 11:15 Hozzászólás 0 Olvasta 849 | Rovat: Elmélkedések »
< «« ...  5 6 7 8 9 10 11 12 13  ... »» >