Szervusz kedves Te, ki idelátogattál!

Először is köszöntünk téged a honlapon! "De hova is kerültem? Mi ez az oldal?" A kérdés jogos, engedd meg, hogy felhomályosítsalak! Az oldal annak idején egyfajta gyűjtőhelynek indult, ahonnan a dalaimat le lehetett tölteni. Ez később, a fősulis időkben módosult: mindenféle témákban kerültek ki cikkek, legyen az filmismertető, elmélkedős írás, irodalom, zeneajánló vagy humoros szösszenet. 8 éves fennállásunk alatt ez a forma bizonyult a legjobbnak eddig. Egységes témakört ne keress, itt bizony mindenről írunk, amiről azt gondoljuk érdemes... és amire van időnk. Nincs rendszeres megjelenés, de igyekszünk valamiféle ütemtervet tartani, több-kevesebb sikerrel.

Ha úgy gondolod, írásoddal színesítheted a honlapot, kérlek, ne fogd vissza magad, küldd el nekünk, örömmel elolvassuk, és ha olyan, kitesszük, hadd olvassa el más is! Az írásokat és észrevételeket erre az e-mail címre várjuk: pactolous[kukac]mail[pont]inter[pont]hu

Fenn vagyunk már Facebook-on is, csatlakozz hozzánk, és értesülj mindig egyből az új írásokról!
Kellemes kalandozást a honlapon!
Pactolous


Cikkek

< «« ...  5 6 7 8 9 10 11 12 13  ... »» >

A negyedik

Írta Pactolous Dátum 2016-05-13 20:48 Hozzászólás 0 Olvasta 721 | Rovat: Hírek »
Annál nincs idegesítőbb, amikor nem az ihlet hiánya szabotálja a kreatív műveletet, hanem a technika ördöge. Még szerencse, hogy csak apróbb finomítások, kísérletezések hiányoztak a negyedik rövid szösszenetemből, mert ha még az elején húzzák ki alólam a szőnyeget, nem biztos, hogy elkészült volna bármi is.

Amerika Kapitány - A Nagy Perpatvar

Írta Papa Dátum 2016-05-08 16:21 Hozzászólás 0 Olvasta 747 | Rovat: Kritika »
Eljött hát a nap, amikor megtekintettem a következő Disney-Marvel mozit, ami nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint megváltoztatni a teljes filmes univerzumot. Ez vitathatatlanul sikerült is neki, már csak az a kérdés, hogy vajon tette-e ezt úgy, hogy közben egy jó film is lett belőle.

Egyik kutya, másik EP (Ákos - Ugyanúgy EP)

Írta Pactolous Dátum 2016-05-06 18:44 Hozzászólás 0 Olvasta 2597 | Rovat: Kritika »
Mai tízezer forintos kérdésünk: mi a különbség a maxi és az EP, a kislemez és a középlemez között? Nagyjából az, hogy míg előbbi egy dal többféle változatát tartalmazza, addig utóbbi tulajdonképpen egy Tesco gazdaságos album, pár új számmal. Átmenetek persze előfordulhatnak és ilyenkor vakarja véresre a fejét az egyszeri cikkíró.

A Szilánk

Írta Papa Dátum 2016-04-25 11:15 Hozzászólás 0 Olvasta 750 | Rovat: Elmélkedések »

Történet feltételes módban (Gareth Emery - 100 Reasons to Live)

Írta Pactolous Dátum 2016-04-17 21:56 Hozzászólás 0 Olvasta 1399 | Rovat: Kritika »
Gareth Emery még hisz az albumban. Hisz abban, hogy egy 60 percnyi dalcsokor, gondos összeválogatással, aprólékos megformálással elmesélhet egy történetet, átadhat egy bizonyos hangulatot, érzéseket ébreszthet bennünk. A szándék dicséretes, de ennyi önmagában nem elég, a tartalomnak is el kell érnie egy minőség szintet. Sajnos ez nem mindenhol sikerült.

A harmadik

Írta Pactolous Dátum 2016-04-10 21:16 Hozzászólás 0 Olvasta 688 | Rovat: Hírek »
Túl vagyunk egy márciuson, úgyhogy eljött az ideje, hogy az ebben az évben teljesítendő, magamnak kitűzött misszió újabb eredményét megosszam.

Több gondolat bánt engemet (Kotoura-san)

Írta Pactolous Dátum 2016-03-30 19:21 Hozzászólás 2 Olvasta 1447 | Rovat: Anime »
Lefogadom, hogy mindenkinek van egy saját listája arról, hogy milyen szuperképességekkel vértezné fel magát. Hányadik helyen szerepel a gondolatolvasás? Szerintem sokaknál a dobogó közelében helyezkedik el, pedig nem biztos, hogy ez egy szuper képesség. Kotoura legalábbis átokként éli meg abban az animében, amit nem is olyan rég néztem meg.

TOP 10 utált könyvtípus

Írta Pactolous Dátum 2016-03-19 13:57 Hozzászólás 2 Olvasta 913 | Rovat: Gőzkieresztő »
Úgy vettem észre - legfőképpen saját magamon -, nem egészséges az, ha az ember magában tartja a kis gömböcként felgyülemlett mérget, keserűséget, szomorúságot. Valamilyen formában ki kell engedni, lehetőleg olyan módon, amivel nem teszünk kárt senkiben és semmiben. Úgyhogy kedves Olvasók, tegyétek le az automata géppisztolyokat!

Zenei játék

Írta Pactolous Dátum 2016-03-16 22:00 Hozzászólás 0 Olvasta 719 | Rovat: Hírek »
Ahogy a főoldalon elterpeszkedő bemutatkozó szöveg is hirdeti, a honlap eredetileg azzal a céllal indult el, hogy a saját dalaimat reklámozzam, de legalábbis letölthetővé tegyem. Ezt persze nem tévesztettem szem elől, csak éppenséggel már nem komponálok annyit, mint diákkoromban. Ebben az évben viszont szeretném magam egy kicsit alkotásra bírni, ezért kitaláltam magamnak egy játékot!

Csak az a vég, csak azt ne felejtsem! (Celldweller - End of an Empire)

Írta Pactolous Dátum 2016-02-29 21:17 Hozzászólás 0 Olvasta 951 | Rovat: Kritika »
Bírod a metált? Őrületes extázist érzel, ha dobhártyádba robbannak az elektromos gitárok mufurc akkordjai? Itt lesznek ilyenek, mégsem fogod szeretni. Bírod az elektronikus zenét? Nem ijedsz meg a kemény lábdoboktól, a zajjá torzított szintetizátoroktól, az ütemes lüktetéstől? Itt találkozhatsz velük, mégsem fogod szeretni. Netán olyan elvetemült lennél, hogy minden stílusban megtalálod a neked valót? Akkor jer, jer velem egy nem mindennapi utazásra, meglátogatjuk Celldweller-t!

Deadpool és más semmi

Írta Papa Dátum 2016-02-28 19:32 Hozzászólás 0 Olvasta 801 | Rovat: Kritika »
Hosszas várakozás után csak elkészült az a bizonyos Deadpool film, amire a rajongók áhítoztak. Vajon sikerült felnőnie a nagy elvárásokhoz? Mi megnéztük a filmet és most, pár hét elteltével, már készen is vagyok, hogy írjak róla néhány sort.

Add el a lelked Te is! (Blue Stahli - The Devil)

Írta Pactolous Dátum 2016-02-19 19:13 Hozzászólás 3 Olvasta 1115 | Rovat: Kritika »
A Kék Sztálin ismét támadásba lendült! Hogy sikerét biztosítsa, lepaktált az ördöggel, úgyhogy sajnálom, de nincs menekvés! Az igazság az, hogy nem is próbáltam ellenállni, ócska kis Faust utánzatként adtam el én is a lelkemet és hagytam, hogy zenéje maga alá sodorjon. Ha jót akarsz magadnak, Te is ezt teszed!

Ó Valentin nap! Nem is csodállak és nem is szeretlek...

Írta Barbó Dátum 2016-02-14 11:41 Hozzászólás 3 Olvasta 1547 | Rovat: Gőzkieresztő »
Emlékezetünkben még tisztán él a karácsony ünnepi hangulata, a mázsányi étel okozta teltségérzet és szinte még érezni a szilveszteri mulatságot követő másnaposságot, mégis a naptárra pillantva megdöbbenve tapasztalhatjuk, hogy máris eltelt egy hónap az új esztendőből. Sajnos a február belőlem vegyes érzelmeket vált ki, a pozitív része, hogy látom a fényt az alagút végén (ami remélhetőleg nem fog dudálni), vagyis közeledni érzem a tavaszt, a negatív része pedig az, hogy tudom, lassan le kell költöznöm 3 napi hideg élelemmel a pincébe, mert jön a szívecskéktől és cukormáztól csöpögő Valentin nap.

Nyitott szemmel (CHVRCHES - Every Open Eye)

Írta Pactolous Dátum 2016-02-09 19:16 Hozzászólás 0 Olvasta 865 | Rovat: Kritika »
A skót szintipop banda bemutatkozó albuma egy kifejezetten kellemes debütálásként él a mai napig emlékeimben. Nem azt mondom, hogy egyből a földhöz vágott, de pár nóta még most is a kedvencem és azt is elérte nálam, hogy felfigyeljek rájuk. Nem is kellett sokat várni az új matériára, tavaly év végén megérkezett az Every Open Eye.

Rövid mértani elnézés

Írta Pactolous Dátum 2016-01-31 21:09 Hozzászólás 3 Olvasta 855 | Rovat: Fun »
Hogy egy kicsit feloldjuk a rengeteg kritikus vélemény okozta esetleges monotóniát január végére egy kis fárasztással készültünk. Jöjjenek a jól megszokott képregények!
< «« ...  5 6 7 8 9 10 11 12 13  ... »» >