Szervusz kedves Te, ki idelátogattál!

Először is köszöntünk téged a honlapon! "De hova is kerültem? Mi ez az oldal?" A kérdés jogos, engedd meg, hogy felhomályosítsalak! Az oldal annak idején egyfajta gyűjtőhelynek indult, ahonnan a dalaimat le lehetett tölteni. Ez később, a fősulis időkben módosult: mindenféle témákban kerültek ki cikkek, legyen az filmismertető, elmélkedős írás, irodalom, zeneajánló vagy humoros szösszenet. 8 éves fennállásunk alatt ez a forma bizonyult a legjobbnak eddig. Egységes témakört ne keress, itt bizony mindenről írunk, amiről azt gondoljuk érdemes... és amire van időnk. Nincs rendszeres megjelenés, de igyekszünk valamiféle ütemtervet tartani, több-kevesebb sikerrel.

Ha úgy gondolod, írásoddal színesítheted a honlapot, kérlek, ne fogd vissza magad, küldd el nekünk, örömmel elolvassuk, és ha olyan, kitesszük, hadd olvassa el más is! Az írásokat és észrevételeket erre az e-mail címre várjuk: pactolous[kukac]mail[pont]inter[pont]hu

Fenn vagyunk már Facebook-on is, csatlakozz hozzánk, és értesülj mindig egyből az új írásokról!
Kellemes kalandozást a honlapon!
Pactolous


Cikkek

< «« ...  5 6 7 8 9 10 11 12 13  ... »» >

Deadpool és más semmi

Írta Papa Dátum 2016-02-28 19:32 Hozzászólás 0 Olvasta 723 | Rovat: Kritika »
Hosszas várakozás után csak elkészült az a bizonyos Deadpool film, amire a rajongók áhítoztak. Vajon sikerült felnőnie a nagy elvárásokhoz? Mi megnéztük a filmet és most, pár hét elteltével, már készen is vagyok, hogy írjak róla néhány sort.

Add el a lelked Te is! (Blue Stahli - The Devil)

Írta Pactolous Dátum 2016-02-19 19:13 Hozzászólás 3 Olvasta 1024 | Rovat: Kritika »
A Kék Sztálin ismét támadásba lendült! Hogy sikerét biztosítsa, lepaktált az ördöggel, úgyhogy sajnálom, de nincs menekvés! Az igazság az, hogy nem is próbáltam ellenállni, ócska kis Faust utánzatként adtam el én is a lelkemet és hagytam, hogy zenéje maga alá sodorjon. Ha jót akarsz magadnak, Te is ezt teszed!

Ó Valentin nap! Nem is csodállak és nem is szeretlek...

Írta Barbó Dátum 2016-02-14 11:41 Hozzászólás 3 Olvasta 1369 | Rovat: Gőzkieresztő »
Emlékezetünkben még tisztán él a karácsony ünnepi hangulata, a mázsányi étel okozta teltségérzet és szinte még érezni a szilveszteri mulatságot követő másnaposságot, mégis a naptárra pillantva megdöbbenve tapasztalhatjuk, hogy máris eltelt egy hónap az új esztendőből. Sajnos a február belőlem vegyes érzelmeket vált ki, a pozitív része, hogy látom a fényt az alagút végén (ami remélhetőleg nem fog dudálni), vagyis közeledni érzem a tavaszt, a negatív része pedig az, hogy tudom, lassan le kell költöznöm 3 napi hideg élelemmel a pincébe, mert jön a szívecskéktől és cukormáztól csöpögő Valentin nap.

Nyitott szemmel (CHVRCHES - Every Open Eye)

Írta Pactolous Dátum 2016-02-09 19:16 Hozzászólás 0 Olvasta 729 | Rovat: Kritika »
A skót szintipop banda bemutatkozó albuma egy kifejezetten kellemes debütálásként él a mai napig emlékeimben. Nem azt mondom, hogy egyből a földhöz vágott, de pár nóta még most is a kedvencem és azt is elérte nálam, hogy felfigyeljek rájuk. Nem is kellett sokat várni az új matériára, tavaly év végén megérkezett az Every Open Eye.

Rövid mértani elnézés

Írta Pactolous Dátum 2016-01-31 21:09 Hozzászólás 3 Olvasta 810 | Rovat: Fun »
Hogy egy kicsit feloldjuk a rengeteg kritikus vélemény okozta esetleges monotóniát január végére egy kis fárasztással készültünk. Jöjjenek a jól megszokott képregények!

Nyugvópont (Conjure One - Holoscenic)

Írta Pactolous Dátum 2016-01-23 22:39 Hozzászólás 0 Olvasta 1053 | Rovat: Kritika »
Mondhatnám, hogy kevés olyan dal létezik a világon, amibe - jobb kifejezés híján - szerelmes vagyok és amit életem végéig imádni fogok, de azért akad egy pár. Ezek közül is az egyikért egy bizonyos Conjure One felelős, aki szerencsére a mai napig aktív, bár jó, ha 5 évente hallat magáról. De legalább akkor bizony nagyot és szépet villant!

Ha Mohamed nem megy a hegyhez.... jól teszi! (Aljas Nyolcas)

Írta Barbó Dátum 2016-01-19 17:56 Hozzászólás 0 Olvasta 710 | Rovat: Kritika »
Mielőtt bármibe is belekezdenék, szeretnék békességben, szerencsében és egészségben gazdag, nagyon boldog új 2016-os évet kívánni mindenkinek, illetve megköszönni, hogy írásaimat becsületesen elolvassátok alkalomról-alkalomra! Bár nem vagyok az év eleji fogadalmak híve, de azt megígérhetem, hogy minden erőmmel igyekszem majd az egyetem mellett aktív lenni cikkek, mixek és fotók terén is. De ne szaladjunk annyira előre, nem hajt a tatár, adjuk meg a módját az esztendő első általam felvázolt témájának.

Mézből van a hold (Lana Del Rey - Honeymoon)

Írta Pactolous Dátum 2016-01-11 22:23 Hozzászólás 0 Olvasta 853 | Rovat: Kritika »
Még nem is hallgattam rongyosra a 2014-es Ultraviolence lemezt Lana Del Rey-től egy évre rá egy újabbal jött ki. Bár régebben ez teljesen megszokott dolog volt, manapság azért aggasztó, ha ilyen kevés idő telik el két megjelenés között. Megkapjuk az előzőről lemaradt töltelékdalokat? Gyors egymásutánban készülnek el az új dalok? El is felejthetjük, hogy minőségi alkotást kapunk? Ezek a kérdések cikáztak fejemben egyik koponyafaltól a másikig.

...2015, 2016...

Írta Pactolous Dátum 2016-01-03 22:43 Hozzászólás 2 Olvasta 952 | Rovat: Hírek »
Talán most már mindenki kipihente a szilveszteri fáradalmakat, legyen az akár buli vagy a petárdázó fiatalok miatt. Elstartolt 2016 is, most már végérvényesen, úgyhogy jó szokásunkhoz híven az idei év első bejegyzése ismételten egy visszatekintés lesz az óévre. Szerencsére van mire visszaemlékezni!

Év végi fárasztás

Írta Pactolous Dátum 2015-12-29 19:21 Hozzászólás 0 Olvasta 731 | Rovat: Fun »
Hamarosan vége 2015-nek (pedig még mennyi cikk nem került ki, ez van, tolódnak januárra...) és hogy vidáman búcsúztassam el, egy újabb képregény adagot tárok a világ elé. Azt írtam vidámabban? Ezek után fáradtabb lesz mindenki, mint egy kiadós szilveszteri buli után.

Sok vév disznót győz! (Joe Satriani - Shockwave Supernova)

Írta Pactolous Dátum 2015-12-20 22:26 Hozzászólás 0 Olvasta 791 | Rovat: Kritika »
Következzen most egy olyan zenész, akinek szólómunkásságáról még nem is írtam, pedig pár éve már figyelem a karrierjét. Neve említésre, zenéje pedig hallgatásra méltó és tulajdonképpen teljesen nyugodt szívvel ajánlhatom bárkinek, de ha szereted a gitár hangját, egyenesen imádni fogod!

Kicsit fáj (Hurts - Surrender)

Írta Pactolous Dátum 2015-12-09 23:10 Hozzászólás 0 Olvasta 1760 | Rovat: Kritika »
Nem alakulhat minden úgy, ahogy én szeretném. Ez sajnos egy olyan tény, amit el kell fogadnom, főleg ha zenekarokról van szó. Ők ugyanis nem az én ízlésemnek akarnak megfelelni. A Hurts egy kifejezetten szimpatikus, újkori szintipop duó, még most is. Viszont úgy tűnik csónakjukat egy olyan irányba állították, ahová ha tovább eveznek, én félúton kiszállok. De még bízom benne, hogy jön egy kisebb (új)hullám és visszaállunk alapállásba.

Kérsz egy ölelést? (Armin Van Buuren - Embrace)

Írta Pactolous Dátum 2015-11-30 22:40 Hozzászólás 0 Olvasta 1342 | Rovat: Kritika »
Bevezetőt írni egy olyan cikkhez, amiben még én magam sem jutok dűlőre, kifejezetten nehéz! Vajon ellentmondásba keveredek 2 évvel ezelőtti önmagammal? Vagy jogosak az észrevételeim? Egyáltalán a lelkemben kavargó, viharként tomboló indulatok hogyan is törjenek a felszínre és alakuljanak át értelmes magyar mondatokká? És hogyan jövök ki ebből az irgalmatlan képzavarból?

Képzelt interjú a szóvicces emberrel

Írta Pactolous Dátum 2015-11-27 23:01 Hozzászólás 3 Olvasta 912 | Rovat: Fun »
Üdvözöljük kedves nézőinket! Ez itt a Más Szemszög, a négyes csatorna közéleti, beszélgetős műsora. Az Önök kalauza ezen a szellemi utazáson: Bórvári Rudolf!

Fókuszaság (Beat Service - Focus)

Írta Pactolous Dátum 2015-11-13 23:02 Hozzászólás 1 Olvasta 878 | Rovat: Kritika »
Az észt Madis Sillamo 2008 óta ontja magából a remek trance nótákat, készíti a jobbnál jobb remixeket és ír énekesnőknek dalokat. Hogy még nem hallottál róla? Persze, hisz nem a polgári nevét használja, talán úgy ismerősebbnek zeng, ha úgy írom: Beat Service. Ugye! 2013-as dalgyűjteménye után egy igazinak mondható szerzői lemezzel jelentkezik. Vajon a Focus megérdemli a figyelmünket?
< «« ...  5 6 7 8 9 10 11 12 13  ... »» >