Szervusz kedves Te, ki idelátogattál!

Először is köszöntünk téged a honlapon! "De hova is kerültem? Mi ez az oldal?" A kérdés jogos, engedd meg, hogy felhomályosítsalak! Az oldal annak idején egyfajta gyűjtőhelynek indult, ahonnan a dalaimat le lehetett tölteni. Ez később, a fősulis időkben módosult: mindenféle témákban kerültek ki cikkek, legyen az filmismertető, elmélkedős írás, irodalom, zeneajánló vagy humoros szösszenet. 8 éves fennállásunk alatt ez a forma bizonyult a legjobbnak eddig. Egységes témakört ne keress, itt bizony mindenről írunk, amiről azt gondoljuk érdemes... és amire van időnk. Nincs rendszeres megjelenés, de igyekszünk valamiféle ütemtervet tartani, több-kevesebb sikerrel.

Ha úgy gondolod, írásoddal színesítheted a honlapot, kérlek, ne fogd vissza magad, küldd el nekünk, örömmel elolvassuk, és ha olyan, kitesszük, hadd olvassa el más is! Az írásokat és észrevételeket erre az e-mail címre várjuk: pactolous[kukac]mail[pont]inter[pont]hu

Fenn vagyunk már Facebook-on is, csatlakozz hozzánk, és értesülj mindig egyből az új írásokról!
Kellemes kalandozást a honlapon!
Pactolous


Cikkek

< «« ...  2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... »» >

Karórás hülye kérdés a budin

Írta Pactolous Dátum 2017-03-16 20:42 Hozzászólás 1 Olvasta 612 | Rovat: Fun »
Hülye cím, tudom, de ne is várjon most senki tőlem frappáns felütést, hiszen "csak" a szokásos képregény adag érkezik. Hamarosan érkeznek a finom kis kritikák, de amíg tart az uborkaszezon és ihlethiány, addig hadd fárasszak le mindenkit, aki rá mer kattintani a Tovább gombra!

Egy kultfilm utánfutója (T2 - Trainspotting)

Írta Pactolous Dátum 2017-03-05 20:41 Hozzászólás 0 Olvasta 548 | Rovat: Kritika »
A kultfilmeket általában gyanúsan méregetem, sokszor nem hatnak rám úgy, ahogy azt megkülönböztető megítélésük indokolná. Kevés kivétel azért még így is akad és a Trainspotting ezek között szerepel, pedig sokáig meg is feledkeztem róla, de pár jelenet így is örökre bevésődött az agyamba. Az első újranézés után pedig több is. A második résszel viszont szerintem nem ismétlődik meg a történelem.

Papa jelentkezik! - 2017/02

Írta Papa Dátum 2017-02-28 21:18 Hozzászólás 0 Olvasta 970 | Rovat: Anime »
Papa jelentkezik, már nem csak a Facebook oldalunkon, hanem itt is! Ezúttal egy anime és egy rajzfilm került terítékre (és mivel nincs külön rajzfilm rovatunk, így az Animéhez került be az írás... probléma?).

Közönséges közösségek (Hülye Facebook oldalak és csoportok - II. rész)

Írta Pactolous Dátum 2017-02-20 19:48 Hozzászólás 2 Olvasta 1138 | Rovat: Fun »
Folytatódik nemrég elindult új sorozatunk a Humor szekción belül, amiben érdekes, furcsa vagy éppenséggel teljesen idióta Facebook csoportokat mutatok be. Az első rész debütálásakor kaptam pár tippet, amiknek utána is néztem, és bizony nem csalódtam! Persze a FB keresője nincs éppen segítségemre, amikor vadászok, de remélem ez nem lesz visszatartó erő. Most pedig akkor következzen a második epizód!

Ezt a jövőt passzolnám! (Psycho-Pass)

Írta Pactolous Dátum 2017-02-14 18:59 Hozzászólás 3 Olvasta 1121 | Rovat: Anime »
Minden ember alapvető vágyai között ott szerepel a világbéke. Jó, kivéve talán a megrögzött, fegyvermániákus politikusokat és a sorozatgyilkosokat. Vajon hogyan érhetnénk el, hogyan valósíthatnánk meg? Oly sok irodalmi mű után egy japán rajzfilm is megpróbálkozik azzal, hogy egy alternatívát bemutasson. Persze a regényekhez hasonlóan, ez a történet is inkább disztópia, mint utópia.

Leesett az állunk és a kalapács is! (HammerFall koncertbeszámoló)

Írta Papa & Pactolous Dátum 2017-02-08 20:53 Hozzászólás 0 Olvasta 614 | Rovat: Kritika »
Papa jelentkezik! (És Pactolous is!) Mégpedig egy... koncertélménybeszámolóírásszerűséggel! Mert miért ne? Fő a változatosság és remélem valami finom leves. (A január 31-ei Hammerfall koncertről lesz szó, gondoltam megemlítem a bevezető végén)

Papa jelentkezik! - 2017/01

Írta Papa Dátum 2017-01-31 16:55 Hozzászólás 0 Olvasta 1053 | Rovat: Anime »
A Papa jelentkezik! egy Facebook-exkluzív rovat, ami azért jött létre, mert a szerző már lusta volt az admin felületre belép... izé, mármint azért, mert így több ízben, röviden írhat bizonyos témákról, legfőképp animékről. Idén úgy gondoltuk, hogy ezek a szösszenetek itt is megjelennek, összesítve, tehát a Pofakönyvesek előbb olvashatják el őket, de azok sem maradnak ki belőle, akik nem regisztráltak oda. Jó szórakozást! - Pactolous

Alap anyag (Cosmic Gate - Materia - Chapter.One)

Írta Pactolous Dátum 2017-01-26 19:08 Hozzászólás 0 Olvasta 668 | Rovat: Kritika »
Alkotói válság. A művészek gyűlölt nemezise. Őrjítően bosszantó amikor akadály kerül a kreatív folyamat legelejére. Ennek ellentétével speciel én még nem találkoztam közvetlenül, de előfordul, amikor úgy záporoznak az ötletek, mint nyugdíjas otthonban a kiabálások. Biztos szédítő érzés lehet, és úgy néz ki a Cosmic Gate is ilyen korszakot él meg, hisz a duó most kijött egy fél albummal. Egy bummal... vagy albbal. Mi van?

Csoportterápia (Hülye Facebook oldalak és csoportok - I. rész)

Írta Pactolous Dátum 2017-01-18 19:36 Hozzászólás 1 Olvasta 1124 | Rovat: Fun »
Bár magam is használom, magánszemélyként valamint eme honlap promóciós felületeként is, nem mondhatnom a Facebook-ra, hogy imádom. "Tán csodállak, ámde nem szeretlek.." - ahogy koszorús költőnk is írta annak idején, így viszonyulunk mi egymáshoz a Pofakönyvvel. Ez nem is feltétlen azért van így, mert maga a közösségi oldal működése vagy használata taszítana. Ó, nem, ellenben embertársaim, akik elszabadultak rajta, nos ők már igen!

A játékfilm nem játék avagy az adaptációs átok

Írta Pactolous Dátum 2017-01-12 20:52 Hozzászólás 2 Olvasta 771 | Rovat: Gőzkieresztő »
Mikor törik meg a filmadaptációk átka? Ez a kérdés minden olyan mozi esetében előkerül, aminek alapja egy neves videojáték franchise és hozzá kell tenni, sajnos jogosan. Legutóbb az Assassin's Creed kapcsán vetették fel önjelölt filozófusok ennek problematikáját és nem azért, mert végre királyt avathattunk.

Escape-telenség (The Thrillseekers - Escape)

Írta Pactolous Dátum 2017-01-09 18:52 Hozzászólás 0 Olvasta 1099 | Rovat: Kritika »
Vannak visszatérő előadók, akikről már írtam eme honlap keretein belül és vannak olyanok, akikről már régóta szerettem volna, de még nem adtak alkalmat rá. Steven Helstrip, azaz The Thrillseekers az utóbbi kategória résztvevője és részemről hatalmas várakozás előzte meg első nagylemezét, kiváltképp azért, mert őkelme már a kilencvenes évek vége óta aktív alapköve a trance stílusnak.

...2016, 2017...

Írta Pactolous Dátum 2017-01-03 19:02 Hozzászólás 0 Olvasta 667 | Rovat: Hírek »
2016 egy gonosz, undok, mocskos, kegyetlen év volt, de végre vége. Nem mondom, hogy nem akadtak jó pillanatok, de elég csak abba belegondolni, hány művész távozott el az élők sorából, mennyi borzalmas esemény rázta meg az embereket. De félre bú és bánat, nem azért ültem le a billentyűzet elé, hogy a nagyvilág történéseiről regéljek, én most legszívesebben visszaemlékeznék, miről is írtam, írtunk Nektek az óévben. Sőt, tudjátok mit? Meg is teszem!

Az utolsó, a tizenkettedik

Írta Pactolous Dátum 2016-12-27 22:23 Hozzászólás 0 Olvasta 595 | Rovat: Hírek »
Véget ért az általam megálmodott és tető alá hozott zenei sorozatom, a Préliminaire. Az ünnepi hangulat jegyében a 12. epizód egy meghittebb, zongora alapú darab.

Az örömút vége (Roxette - Good Karma)

Írta Pactolous Dátum 2016-12-21 21:11 Hozzászólás 0 Olvasta 983 | Rovat: Kritika »
Egy korszak lezárása, legyen akármilyen kimagasló eredményekkel teli, mindig hagy egyfajta szomorúságot az emberben. Kiváltképp ha kényszerből történik meg, nem pedig önálló döntés miatt. A Roxette együttesnek a 30. évforduló megünneplése közepette olyan döntést kellett meghoznia, ami bizony fájdalmas volt, de szükségszerű. Enyhítendő a fájdalmat kijöttek még egy albummal, de hogy lesz-e folytatás vagy pedig egy korszak mellett más is lezárul, az még a jövő zenéje.

Zsidó arany és szovjet chips

Írta Pactolous Dátum 2016-12-19 19:49 Hozzászólás 3 Olvasta 630 | Rovat: Fun »
Na, ha erre a címre nem kattintanak rá, akkor semmire sem! Pedig nem clickbait-nek szántam, csak összevontam a most következő fárasztások témáit egy mondatba. Igen, rajzok jönnek!
< «« ...  2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... »» >