Szervusz kedves Te, ki idelátogattál!

Először is köszöntünk téged a honlapon! "De hova is kerültem? Mi ez az oldal?" A kérdés jogos, engedd meg, hogy felhomályosítsalak! Az oldal annak idején egyfajta gyűjtőhelynek indult, ahonnan a dalaimat le lehetett tölteni. Ez később, a fősulis időkben módosult: mindenféle témákban kerültek ki cikkek, legyen az filmismertető, elmélkedős írás, irodalom, zeneajánló vagy humoros szösszenet. 8 éves fennállásunk alatt ez a forma bizonyult a legjobbnak eddig. Egységes témakört ne keress, itt bizony mindenről írunk, amiről azt gondoljuk érdemes... és amire van időnk. Nincs rendszeres megjelenés, de igyekszünk valamiféle ütemtervet tartani, több-kevesebb sikerrel.

Ha úgy gondolod, írásoddal színesítheted a honlapot, kérlek, ne fogd vissza magad, küldd el nekünk, örömmel elolvassuk, és ha olyan, kitesszük, hadd olvassa el más is! Az írásokat és észrevételeket erre az e-mail címre várjuk: pactolous[kukac]mail[pont]inter[pont]hu

Fenn vagyunk már Facebook-on is, csatlakozz hozzánk, és értesülj mindig egyből az új írásokról!
Kellemes kalandozást a honlapon!
Pactolous


Cikkek

< «« ...  2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... »» >

Papa jelentkezik! - 2017/01

Írta Papa Dátum 2017-01-31 16:55 Hozzászólás 0 Olvasta 943 | Rovat: Anime »
A Papa jelentkezik! egy Facebook-exkluzív rovat, ami azért jött létre, mert a szerző már lusta volt az admin felületre belép... izé, mármint azért, mert így több ízben, röviden írhat bizonyos témákról, legfőképp animékről. Idén úgy gondoltuk, hogy ezek a szösszenetek itt is megjelennek, összesítve, tehát a Pofakönyvesek előbb olvashatják el őket, de azok sem maradnak ki belőle, akik nem regisztráltak oda. Jó szórakozást! - Pactolous

Alap anyag (Cosmic Gate - Materia - Chapter.One)

Írta Pactolous Dátum 2017-01-26 19:08 Hozzászólás 0 Olvasta 605 | Rovat: Kritika »
Alkotói válság. A művészek gyűlölt nemezise. Őrjítően bosszantó amikor akadály kerül a kreatív folyamat legelejére. Ennek ellentétével speciel én még nem találkoztam közvetlenül, de előfordul, amikor úgy záporoznak az ötletek, mint nyugdíjas otthonban a kiabálások. Biztos szédítő érzés lehet, és úgy néz ki a Cosmic Gate is ilyen korszakot él meg, hisz a duó most kijött egy fél albummal. Egy bummal... vagy albbal. Mi van?

Csoportterápia (Hülye Facebook oldalak és csoportok - I. rész)

Írta Pactolous Dátum 2017-01-18 19:36 Hozzászólás 1 Olvasta 999 | Rovat: Fun »
Bár magam is használom, magánszemélyként valamint eme honlap promóciós felületeként is, nem mondhatnom a Facebook-ra, hogy imádom. "Tán csodállak, ámde nem szeretlek.." - ahogy koszorús költőnk is írta annak idején, így viszonyulunk mi egymáshoz a Pofakönyvvel. Ez nem is feltétlen azért van így, mert maga a közösségi oldal működése vagy használata taszítana. Ó, nem, ellenben embertársaim, akik elszabadultak rajta, nos ők már igen!

A játékfilm nem játék avagy az adaptációs átok

Írta Pactolous Dátum 2017-01-12 20:52 Hozzászólás 2 Olvasta 706 | Rovat: Gőzkieresztő »
Mikor törik meg a filmadaptációk átka? Ez a kérdés minden olyan mozi esetében előkerül, aminek alapja egy neves videojáték franchise és hozzá kell tenni, sajnos jogosan. Legutóbb az Assassin's Creed kapcsán vetették fel önjelölt filozófusok ennek problematikáját és nem azért, mert végre királyt avathattunk.

Escape-telenség (The Thrillseekers - Escape)

Írta Pactolous Dátum 2017-01-09 18:52 Hozzászólás 0 Olvasta 967 | Rovat: Kritika »
Vannak visszatérő előadók, akikről már írtam eme honlap keretein belül és vannak olyanok, akikről már régóta szerettem volna, de még nem adtak alkalmat rá. Steven Helstrip, azaz The Thrillseekers az utóbbi kategória résztvevője és részemről hatalmas várakozás előzte meg első nagylemezét, kiváltképp azért, mert őkelme már a kilencvenes évek vége óta aktív alapköve a trance stílusnak.

...2016, 2017...

Írta Pactolous Dátum 2017-01-03 19:02 Hozzászólás 0 Olvasta 598 | Rovat: Hírek »
2016 egy gonosz, undok, mocskos, kegyetlen év volt, de végre vége. Nem mondom, hogy nem akadtak jó pillanatok, de elég csak abba belegondolni, hány művész távozott el az élők sorából, mennyi borzalmas esemény rázta meg az embereket. De félre bú és bánat, nem azért ültem le a billentyűzet elé, hogy a nagyvilág történéseiről regéljek, én most legszívesebben visszaemlékeznék, miről is írtam, írtunk Nektek az óévben. Sőt, tudjátok mit? Meg is teszem!

Az utolsó, a tizenkettedik

Írta Pactolous Dátum 2016-12-27 22:23 Hozzászólás 0 Olvasta 557 | Rovat: Hírek »
Véget ért az általam megálmodott és tető alá hozott zenei sorozatom, a Préliminaire. Az ünnepi hangulat jegyében a 12. epizód egy meghittebb, zongora alapú darab.

Az örömút vége (Roxette - Good Karma)

Írta Pactolous Dátum 2016-12-21 21:11 Hozzászólás 0 Olvasta 890 | Rovat: Kritika »
Egy korszak lezárása, legyen akármilyen kimagasló eredményekkel teli, mindig hagy egyfajta szomorúságot az emberben. Kiváltképp ha kényszerből történik meg, nem pedig önálló döntés miatt. A Roxette együttesnek a 30. évforduló megünneplése közepette olyan döntést kellett meghoznia, ami bizony fájdalmas volt, de szükségszerű. Enyhítendő a fájdalmat kijöttek még egy albummal, de hogy lesz-e folytatás vagy pedig egy korszak mellett más is lezárul, az még a jövő zenéje.

Zsidó arany és szovjet chips

Írta Pactolous Dátum 2016-12-19 19:49 Hozzászólás 3 Olvasta 590 | Rovat: Fun »
Na, ha erre a címre nem kattintanak rá, akkor semmire sem! Pedig nem clickbait-nek szántam, csak összevontam a most következő fárasztások témáit egy mondatba. Igen, rajzok jönnek!

A tizenegyedik

Írta Pactolous Dátum 2016-12-14 19:17 Hozzászólás 0 Olvasta 544 | Rovat: Hírek »
Utolsó előtti részéhez érkezett az általam életre keltett zenei kísérletezés, a Préliminaire című sorozat. A nyugodt, meghittnek ígérkező lezárás előtt még szerettem volna egy pergősebb, vidámabb hangulatot megütni, ez talán sikerült is.

Fennmaradó fenn maradás (Hammerfall - Built to Last)

Írta Pactolous Dátum 2016-12-06 19:58 Hozzászólás 0 Olvasta 515 | Rovat: Kritika »
Januárban hazánkba látogat a power metál egyik legjobb képviselője, a svéd Hammerfall. Mivel anno csak egy koncertjükön, pontosabban annak a felén (se) voltam csak, örömömben Thor kalapácsát is felemelném. Szerencsére még apropója is van magyar útnak, hiszen az új anyagukat turnéztatják, a nemrég megjelent Built to Last című lemez dalait.

Hív a vadon (Eco - Wolves)

Írta Pactolous Dátum 2016-11-29 21:27 Hozzászólás 2 Olvasta 663 | Rovat: Kritika »
Vajon milyen albumban gondolkodik egy olyan trance producer, amelyik ritkán, évente maximum egy-két számmal rukkol elő? Mi fordul meg a fejében, amikor azt mondja, az utóbbi időben picit ráunt a trance-re? Mi készülhet a keze alatt, amikor saját bevallása szerint mostanság inkább Pink Floyd-ot hallgat? Milyen lemez lehet a Wolves, ami azzal a céllal készült el, hogy elmeséljen egy történetet?

A tizedik

Írta Pactolous Dátum 2016-11-21 18:28 Hozzászólás 0 Olvasta 524 | Rovat: Hírek »
Elkészült a 10. darabja a Préliminaire című zenei sorozatomnak. Már csak két rész van vissza, és már gondolkodom azon, hogy jövőre mivel (vagy mikkel) készüljek, tervek már vannak.

Szuperhős teljesítmény? (Alex M.O.R.P.H. - Not All Superheroes Wear Capes)

Írta Pactolous Dátum 2016-11-08 20:11 Hozzászólás 0 Olvasta 545 | Rovat: Kritika »
Vannak a trance producerek között szépfiúk, akadnak olyanok is, akik mintha egy 24 órás LAN party-ról toppantak volna be a 90-es évekből és léteznek egészen meglepő külsejű egyének is. Alex M.O.R.P.H. utóbbi kategóriába tartozik, hiszen inkább egy Bud Spencer rajongói klub alapító tagjának vélné az ember, semmint egy érzelmes műfaj előadójának. A kamionsofőr külső mögött azonban érző szív és egy kiváló tehetség lakozik, utóbbira legújabb lemeze is remek példa.

Dr. Strange, avagy Doktor Furcsa rendel

Írta Papa Dátum 2016-11-05 13:32 Hozzászólás 0 Olvasta 545 | Rovat: Kritika »
A legújabb Disney-Marvel mozi jött, láttam és elvarázsolt. Határozottan szükséges infúziót kapott az egész Marvel filmes univerzum és talán nem is jöhetett volna jobbkor!
< «« ...  2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... »» >