Szervusz kedves Te, ki idelátogattál!

Először is köszöntünk téged a honlapon! "De hova is kerültem? Mi ez az oldal?" A kérdés jogos, engedd meg, hogy felhomályosítsalak! Az oldal annak idején egyfajta gyűjtőhelynek indult, ahonnan a dalaimat le lehetett tölteni. Ez később, a fősulis időkben módosult: mindenféle témákban kerültek ki cikkek, legyen az filmismertető, elmélkedős írás, irodalom, zeneajánló vagy humoros szösszenet. 8 éves fennállásunk alatt ez a forma bizonyult a legjobbnak eddig. Egységes témakört ne keress, itt bizony mindenről írunk, amiről azt gondoljuk érdemes... és amire van időnk. Nincs rendszeres megjelenés, de igyekszünk valamiféle ütemtervet tartani, több-kevesebb sikerrel.

Ha úgy gondolod, írásoddal színesítheted a honlapot, kérlek, ne fogd vissza magad, küldd el nekünk, örömmel elolvassuk, és ha olyan, kitesszük, hadd olvassa el más is! Az írásokat és észrevételeket erre az e-mail címre várjuk: pactolous[kukac]mail[pont]inter[pont]hu

Fenn vagyunk már Facebook-on is, csatlakozz hozzánk, és értesülj mindig egyből az új írásokról!
Kellemes kalandozást a honlapon!
Pactolous


Cikkek

< «« ...  1 2 3 4 5 6 7  ... »» >

The Witcher - Itt már csak a vajákos ember segíthet

Írta Papa Dátum 2019-12-23 11:34 Hozzászólás 0 Olvasta 2190 | Rovat: Anime / Sorozat / Film »
Papa jel... ja, azt itt nem kell. Khmmm... Megjelent hát a Netflix várva várt The Witcher sorozata, én pedig nem voltam rest és már meg is néztem mind a nyolc epizódot. Meglepő módon, az alábbi sorokban a szériával kapcsolatos véleményemet fogjátok megismerni.

Célba érés (Aly & Fila - It's All About the Melody)

Írta Pactolous Dátum 2019-12-17 19:43 Hozzászólás 0 Olvasta 968 | Rovat: Zene / Mozi / Könyv »
Aly & Fila két meghatározó alakja a trance stílusnak, saját, erősen szubjektív véleményem szerint viszont inkább a különálló, kislemezes dalokban erősek (meg persze a remixek kivitelezésében), azokban viszont nagyon. Évekig ostoroztam őket az oldal hasábjain, hogy szedjék már össze magukat az albumjaikon is. Nem valószínű, hogy hallgattak rám, de amikor ezeket a sorokat gépelem, úgy érzem, megérte szigorúnak lennem!

Aranysárga (Solarstone - ...--)

Írta Pactolous Dátum 2019-12-09 19:41 Hozzászólás 0 Olvasta 884 | Rovat: Zene / Mozi / Könyv »
Azt hiszem egy nyilvános bocsánatkéréssel ildomos kezdenem: a feldarabolt album koncepciója lehet működőképes. Tény, hogy az esetek többségében számomra nem szimpatikus, ha egy zenész, énekes vagy együttes több részletben jelenteti meg szerzeményeit, de létezik olyan előadóművész, aki képes ezt a módszert nem csak elviselhetővé, de élvezhetővé is tenni. Nincs mit tenni: Solarstone a trance műfaj Midász királya!

Papa jelentkezik! - 2019/11

Írta Papa Dátum 2019-12-06 19:14 Hozzászólás 0 Olvasta 1099 | Rovat: Anime / Sorozat / Film »
Papa Facebook-os instant és rapid kritikáinak novemberi összefoglalója, amiben ezúttal két anime és egy rajzfilm került a boncasztalra.

Új dal! - Elevation

Írta Pactolous Dátum 2019-11-20 20:02 Hozzászólás 0 Olvasta 858 | Rovat: Hírek »
Visszatartani nem csak a vizelési ingert, de egy új dalt sem kellemes érzés, már csak azért sem, mert a lehető leghamarabb megmutatná az ember mindenkinek, mit hozott össze. És igen, még mindig a szerzeményre gondolok... De hát ez van, ha a szabályokat be kell tartani, például egy verseny esetében. Igen, új dalomat megmérettettem öt másikkal és az eredményhirdetésig nem reklámozhattam. Szerencsére már túl vagyunk rajta!

Tranceháromság (Tinlicker, Robert Nickson, Roman Messer)

Írta Pactolous Dátum 2019-11-15 17:17 Hozzászólás 0 Olvasta 893 | Rovat: Hírek »
Eljött az év vége, a trance albumok pedig úgy röpködnek befelé a zárt ablakon, mint ha MZ/X küldené őket. Az egy dolog, hogy késve tudom én is meghallgatni őket, de így a róluk szóló kritikák sem készülnek el időben, így kénytelen vagyok most összerántani hármat egyszerre. Igaz, legalább ez a három egészen különböző világ: Tinlicker a deep és progresszív világából, Robert Nickson az igazi trance, Roman Messer pedig a kommerszebb vizekről érkezett el hozzám.

Papa jelentkezik! - 2019/10

Írta Papa Dátum 2019-11-06 21:38 Hozzászólás 0 Olvasta 765 | Rovat: Anime / Sorozat / Film »
Papa Facebook-os írásainak októberi összefoglalója... tudjátok, csak a szokásos: rengeteg anime a jobbak és a rosszabbak közül, amit éppen kidobott neki a random generátor. Plusz egy film.

Aranylemez az aranyvárosból (Ahmed Romel - RÜYA)

Írta Pactolous Dátum 2019-10-30 19:33 Hozzászólás 0 Olvasta 896 | Rovat: Zene / Mozi / Könyv »
A zenében azt (is) szeretem, hogy univerzális. Ha zenész, netán muzikális beállítottságú vagy, óriási dolog, ahogy az emberekre hathatsz a dalaiddal, nyelvtől, nemzetiségtől, vallástól függetlenül. Ha pedig zenehallgató vagy és sokféle stílus érdekel, akkor a dallamokon keresztül megismerhetsz egészen más világokat is. A trance műfaj ebből a szempontból különösen előnyös helyzetben van, hiszen képes úgy magába olvasztani különböző hangzásokat, hangszereket, hogy ne vesszen el a lényeg. Így történhetett, hogy most egy arab producer szerzői lemezéről írhatok!

Profi szigetelés (Ákos - Idősziget)

Írta Pactolous Dátum 2019-10-13 20:31 Hozzászólás 0 Olvasta 1130 | Rovat: Zene / Mozi / Könyv »
Dupla Arénás bulik, kislemezek, koncert DVD-k és jubileumi valamint fesztivál turnék között új albumot tető alá hozni biztosan nem egyszerű feladat, de Ákosnak és zenésztársainak általában ez sikerül. Ennél is örömtelibb, hogy a végeredmény nem egy elkapkodott, muszájból megszerkesztett valami lesz, hanem egy olyan darab, amire érdemes várakozni.

Papa jelentkezik! - 2019/09 (és egy kicsi 08)

Írta Papa Dátum 2019-10-03 21:19 Hozzászólás 0 Olvasta 723 | Rovat: Anime / Sorozat / Film »
Ahogy írtam már korábban is, elfelejtődött részemről Papa augusztusi Facebook irományainak az összefoglalója, de szeptemberben egy poszt kivételével pótoltam az elmaradást. Az a bizonyos egy is azért maradt ki, mert animéről szólt, de most helyet kap a szeptemberi rövid recenziók mellett. - Pactolous

​Menetelés helyett toporgás (HammerFall - Dominion)

Írta Pactolous Dátum 2019-09-25 20:37 Hozzászólás 0 Olvasta 834 | Rovat: Zene / Mozi / Könyv »
A svéd power metál elpusztíthatatlan! - állítják sokan és nem is tűnik úgy, hogy haldoklana. A HammerFall is már sokadik lemezével gazdagítja a stílus katalógusát, ám felmerül a kérdés, hogy vajon ennyi elég-e? Egy pár évente kiadott tisztességes iparos munka és a hozzácsapott koncertsorozat vajon kielégíti a fanok vágyait? Nem kellene már valami új, valami friss, valami meglepő?

Papa jelentkezik! - 2019/08

Írta Papa Dátum 2019-09-20 19:26 Hozzászólás 0 Olvasta 723 | Rovat: Zene / Mozi / Könyv »
Mea culpa, mea culpa, de teljesen elfelejtettem Papa augusztusi bejegyzéseinek összefoglalóját ide kitenni (biztos kapok is majd valami szúrós és gúnyos megjegyzést tőle)! Úgyhogy most öszvér módon úgy osztom fel, hogy az anime ajánló a szeptemberi összegzésbe kerül át, remélem ennyi történelemhamisítást mindenki elnéz nekem! - Pactolous

Még, még, tovább, tovább... (Giuseppe Ottaviani - Evolver)

Írta Pactolous Dátum 2019-08-19 21:18 Hozzászólás 0 Olvasta 801 | Rovat: Zene / Mozi / Könyv »
A zeneszerzés lehet egyszemélyes vagy csapatos munka, de mindenképpen izolált folyamat, amibe a közönség inkább csak utólag tekinthet bele mondjuk werkfilmek formájában. Giuseppe Ottaviani új utakat tapos ki: az alkotást az élő fellépéseibe építi bele, kvázi valós időben, a közönség reakcióira figyelve írja meg új dalait. A legjobb szerzeményeket pedig most albumformába öltöztette, amit szintén követhettünk élőben a közösségi médiában. Az Evolver valami egészen újnak az előhírnöke?

Papa jelentkezik! - 2019/07 - Második rész

Írta Papa Dátum 2019-07-31 20:35 Hozzászólás 0 Olvasta 752 | Rovat: Anime / Sorozat / Film »
Ahogy ígértem tegnap, íme Papa Facebook-os posztjai, összefoglalva, ezúttal az általa megnézett animékre és sorozatokra koncentrálva (és még is bele-beleszólok majd időnként). - Pactolous

Papa jelentkezik! - 2019/07 - Első rész

Írta Papa Dátum 2019-07-30 19:24 Hozzászólás 0 Olvasta 733 | Rovat: Zene / Mozi / Könyv »
Drága Papánk komolyan vette a visszatérést és rengeteg mindenbe beleásta magát a nyáron. Ennek megfelelően - és hogy könnyebb legyen az én dolgom is - ismét két részre szabdalom Facebook-os írásait, az első etapban két mozifilmről értekezik, a holnap érkező másodikban pedig a animéké/sorozatoké lesz a főszerep. - Pactolous
< «« ...  1 2 3 4 5 6 7  ... »» >