Szervusz kedves Te, ki idelátogattál!

Először is köszöntünk téged a honlapon! "De hova is kerültem? Mi ez az oldal?" A kérdés jogos, engedd meg, hogy felhomályosítsalak! Az oldal annak idején egyfajta gyűjtőhelynek indult, ahonnan a dalaimat le lehetett tölteni. Ez később, a fősulis időkben módosult: mindenféle témákban kerültek ki cikkek, legyen az filmismertető, elmélkedős írás, irodalom, zeneajánló vagy humoros szösszenet. 8 éves fennállásunk alatt ez a forma bizonyult a legjobbnak eddig. Egységes témakört ne keress, itt bizony mindenről írunk, amiről azt gondoljuk érdemes... és amire van időnk. Nincs rendszeres megjelenés, de igyekszünk valamiféle ütemtervet tartani, több-kevesebb sikerrel.

Ha úgy gondolod, írásoddal színesítheted a honlapot, kérlek, ne fogd vissza magad, küldd el nekünk, örömmel elolvassuk, és ha olyan, kitesszük, hadd olvassa el más is! Az írásokat és észrevételeket erre az e-mail címre várjuk: pactolous[kukac]mail[pont]inter[pont]hu

Fenn vagyunk már Facebook-on is, csatlakozz hozzánk, és értesülj mindig egyből az új írásokról!
Kellemes kalandozást a honlapon!
Pactolous


Cikkek

< «« ...  1 2 3 4 5 6 7  ... »» >

Papa jelentkezik! - 2018/09 - Első rész

Írta Papa Dátum 2018-09-29 10:08 Hozzászólás 0 Olvasta 288 | Rovat: Kritika »
Eljött a hónap vége, ideje Papa Facebook rovatának összegzőjével elkészülnöm, és mivel emberünk szeptemberben nézett ezt is, meg azt is, ismét két részre vágom az írások folyamát. Az első részben két mozifilm és egy sorozat került az ítélőszék elé.

Igényes merengés (Andrew Bayer - In My Last Life)

Írta Pactolous Dátum 2018-09-26 19:22 Hozzászólás 0 Olvasta 331 | Rovat: Kritika »
Egy hatalmas bocsánatkéréssel tartozom mindenkinek! Szóval tessék: mea maxima culpa, sorry, gomenasai, schuldigum, stb... Ugyanis hiába ismerem Andrew Bayer bizonyos dalait, főképp azokat, amik slágerekké váltak, az albumjai eddig kimaradtak. Így írnom a most megjelent, sorban a harmadik lemezéről, nos, enyhén szólva is nehézkes. De bátor lovagként nézek szembe az oroszlánnal és megkísérlek úgy véleményt mondani erről a nem mindennapi alkotásról, hogy az méltó legyen hozzá!

A pornó cukor az egy hivatás?

Írta Pactolous Dátum 2018-09-11 21:02 Hozzászólás 1 Olvasta 406 | Rovat: Fun »
Szinte látom is magam előtt a zavart tekinteteket, a ráncolt homlokokat és a torkokból feltörő "He?" reakciókat. Ne aggódjon senki, nem őrültem meg (vagy mégis?), csak jó szokásomhoz híven összevontam a fárasztásaim témáit. Öveket becsatolni!

Papa jelentkezik! - 2018/08

Írta Papa Dátum 2018-08-31 22:21 Hozzászólás 1 Olvasta 951 | Rovat: Anime / Sorozat »
Az, hogy Papa megállás nélkül tojta ki magából az anime ismertetőket augusztusban erős eufemizmus lenne részemről, de tény, hogy több időt szán a benne élő otaku kényeztetésére, mint előtte bármikor. Halk sóhajjal veszi ezt tudomásul a főszerkesztő (azaz én, Pactolous), de így legalább olyanok is terítékre kerülnek, amiket magam is megnéztem, emiatt bele is pofázok az összefoglalóba! Muhaha!

Mese hanggal (Driftmoon - Invictus)

Írta Pactolous Dátum 2018-08-29 21:17 Hozzászólás 0 Olvasta 388 | Rovat: Kritika »
Kevés közhelyesebb kezdést tudok elképzelni annál, mint amivel most is tervezek nyitni, de sajnos nem jut más eszembe: nehéz helyzetben vagyok! A szlovák Driftmoon második albuma ugyanis dicséretes alkotás, bár a koncepció sajnos már nem egyedi, igaz, még nincs is kiaknázva teljesen. Mégsem volt rám olyan hatással, mint anno Ferry Corsten Blueprint-je. De miért is hasonlítom hozzá? Üljetek körém trance-erek, mesedélután következik!

Örömóda (Chicane - The Place You Can't Remember, The Place You Can't Forget)

Írta Pactolous Dátum 2018-08-15 17:43 Hozzászólás 0 Olvasta 479 | Rovat: Kritika »
Vannak olyan nevek, amelyek nem szorulnak bemutatásra. Épp ezért nem is hálás feladat róluk írnom. Könnyen beleeshetek abba a hibába, hogy általuk tető alá hozott életmű csábító szirénként próbálja befolyása alá vonni véleményemet, túlzottan negatív vagy éppen pozitív irányba, kibújva ezzel az objektivitásra való törekvés leple alól. Ugyanakkor én mindig is a saját, szubjektív véleményemet szeretem leírni egy albummal, egy dallal vagy egy előadóval, zenekarral kapcsolatban. De minél nagyobb a név, az arany középút megtalálása annál nehezebb.

Papa jelentkezik! - 2018/07

Írta Papa Dátum 2018-08-06 15:52 Hozzászólás 0 Olvasta 376 | Rovat: Anime / Sorozat »
Egy kis külföldi nyaralásból visszatérvén döbbenten vettem észre, hogy Papa átvette a hatalmat a Facebook-on... na persze, nem az egészen, csak az oldalunkon. De hát a szabadság alatt is kell valakinek dolgoznia, nem igaz? De! Na ugye! Lássuk, milyen animékről értekezett július havában! - Pactolous

A Hangya és a Darázs

Írta Papa Dátum 2018-07-22 09:38 Hozzászólás 1 Olvasta 557 | Rovat: Kritika »
Kifejezetten elégedett vagyok magammal, amiért megálltam, hogy valami borzalmas poént írjak a címbe. A lényeg, hogy megnéztem a legújabb Disney-Marvel mozit és az alábbiakban igyekszem érthetően elmondani, miért érdemes megnézni.

Nem számít a fontos halottkém

Írta Pactolous Dátum 2018-07-18 21:39 Hozzászólás 0 Olvasta 444 | Rovat: Fun »
Csendes ez a július, ugye? Sajnálom, rajtam kívül álló okok miatt mással voltam elfoglalva, ráadásul hamarosan elhagyom ezt a londoni időjárást és egy normális, nyári környezetben töltök el pár napot, mert ahogy a reklám is mondja, megérdemlem. De ez most senkit nem érdekel, lássuk mit is hoztam unaloműzőnek!

Papa jelentkezik! - 2018/06

Írta Papa Dátum 2018-07-02 21:17 Hozzászólás 0 Olvasta 437 | Rovat: Anime / Sorozat »
Papa júniusban a Facebook oldalunkon ezúttal csak animékkel foglalkozott, így a főszerkesztő végre befoghatja a pofáját, mert egyetlen rovatba besűríthető az egész. Ugye? Ugye!

Ba..za az ördög a feleségét (Lordi - Sexorcism)

Írta Pactolous Dátum 2018-06-26 17:58 Hozzászólás 1 Olvasta 650 | Rovat: Kritika »
A finn szörnymetál "csúfos" képviselői visszatérő vendégek az oldalunkon, hiszen Papa és én is imádjuk a Lordit. Ez elmondható róluk is, hiszen ők is szeretnek minket: mármint nem effektíve kettőnket, hanem úgy en bloc a magyarokat, hiszen novemberben ismét láthatjuk őket élőben, amikor bemutatják a Sexorcism című új albumukat. Hadd mutassam be én is!

Nem a pénz, a szeretet halott (CHVRCHES - Love is Dead)

Írta Pactolous Dátum 2018-06-20 18:19 Hozzászólás 0 Olvasta 651 | Rovat: Kritika »
Sokszor elgondolkozom azon, hogy vajon a mai zenék 20-30 esztendő múlva retrónak számítanak majd? Kellemes bizsergés fut majd végig hátunkon, ha meghallunk egy Rihanna számot? És vajon lesznek majd olyan bandák, amik a 2010-es évek stílusában játszanak? Vagy akkor is a legendás nyolcvanas évekbe kanyarodnak vissza, mint ahogy azt teszi már egy ideje a CHVRCHES is?

Zenék vég nélkül (Roger Shah - No Boundaries)

Írta Pactolous Dátum 2018-06-14 19:59 Hozzászólás 0 Olvasta 534 | Rovat: Kritika »
Roger Shah egy kedvelhető figurája a trance stílusnak. Az úgynevezett baleár trance felfuttatójaként temérdek slágerrel és átdolgozással kényeztetett már el bennünket és ha a sok mellék projektje mellett egy önálló, szerzői albummal jön ki, az bizony megérdemli a figyelmünket. És kell is ide a figyelem meg a kitartás, mert a 2 CD-n és a 30 számon nem két perc alatt rágjuk át magunkat!

Az újságos, a fényező és a szigetelő egy házibuliban...

Írta Pactolous Dátum 2018-06-11 18:32 Hozzászólás 2 Olvasta 598 | Rovat: Fun »
...akár egy vicc is kezdődhetne ezzel a felütéssel, de sajnos (vagy éppen szerencsére) így nem kezdődik egy sem. Ellenben ha a mostani, általam rajzolt képregények témáit összefésülöm, akkor viszont helytálló ez a furcsa kezdet. Figyelem! Fárasztás következik!

Papa jelentkezik! - 2018/05 - 2. rész

Írta Papa Dátum 2018-06-02 10:42 Hozzászólás 0 Olvasta 409 | Rovat: Anime / Sorozat »
Papa májusi Facebook bejegyzéseinek összefoglalója két részre bomlott, az elsőt nem olyan rég olvashattátok, most pedig itt a második, ami csak animékkel foglalkozik. Meg Batman-nel. Aki most animében szerepelt.
< «« ...  1 2 3 4 5 6 7  ... »» >