Szervusz kedves Te, ki idelátogattál!

Először is köszöntünk téged a honlapon! "De hova is kerültem? Mi ez az oldal?" A kérdés jogos, engedd meg, hogy felhomályosítsalak! Az oldal annak idején egyfajta gyűjtőhelynek indult, ahonnan a dalaimat le lehetett tölteni. Ez később, a fősulis időkben módosult: mindenféle témákban kerültek ki cikkek, legyen az filmismertető, elmélkedős írás, irodalom, zeneajánló vagy humoros szösszenet. 8 éves fennállásunk alatt ez a forma bizonyult a legjobbnak eddig. Egységes témakört ne keress, itt bizony mindenről írunk, amiről azt gondoljuk érdemes... és amire van időnk. Nincs rendszeres megjelenés, de igyekszünk valamiféle ütemtervet tartani, több-kevesebb sikerrel.

Ha úgy gondolod, írásoddal színesítheted a honlapot, kérlek, ne fogd vissza magad, küldd el nekünk, örömmel elolvassuk, és ha olyan, kitesszük, hadd olvassa el más is! Az írásokat és észrevételeket erre az e-mail címre várjuk: pactolous[kukac]mail[pont]inter[pont]hu

Fenn vagyunk már Facebook-on is, csatlakozz hozzánk, és értesülj mindig egyből az új írásokról!
Kellemes kalandozást a honlapon!
Pactolous


Cikkek

< «« ...  1 2 3 4 5 6 7  ... »» >

Az N betűs szót szádra ne vedd! - A PewDiePie vs. Firewatch botrány

Írta Pactolous Dátum 2017-09-13 16:44 Hozzászólás 4 Olvasta 569 | Rovat: Gőzkieresztő »
Ismét kiverte a biztosítékot sokaknál a világ egyik legismertebb streamer-e, YouTube sztárja, a svéd PewDiePie. Nem, nem akarok átlényegülni gamer oldallá: én már csak játszani szeretek, az ezt körülölelő iparág egyéb történései majdhogynem hidegen is hagynak, az említett úriemberről nem is beszélve. Ellenben amit ez a hír kiváltott a kommentelőkből az engem nagyon meglepett és erről szeretnék pár szót szólni.

Tovább az úton (Kyau & Albert - Matching Stories)

Írta Pactolous Dátum 2017-09-10 10:18 Hozzászólás 0 Olvasta 201 | Rovat: Kritika »
A távolba révedés világbajnokai visszatértek, Kyau és Albert új albummal jelentkeznek. A japán vasutak is megirigyelhetnék azt a menetrendszerű pontosságot, ahogyan a páros szállítja az újabbnál újabb dalokat és két évente a lemezeket. Most eszünkbe juthatna egy közhely a mennyiség és minőség kapcsolatáról, hozzáteszem, teljesen jogosan, de az utóbbi időben nincs sok ok a panaszra a srácokra. Hogy ez így marad-e, az hamarosan kiderül!

Papa jelentkezik! - 2017/08

Írta Papa Dátum 2017-09-03 18:08 Hozzászólás 0 Olvasta 209 | Rovat: Anime »
Papa augusztusban belekóstolt több mindenbe: írt filmről, sorozatról, rajzfilmről, animéről, hadd főjön a fejem ismét, mikor rovatba kell szerkesztenem. Épp ezért már olvashattatok külön cikként egyet-kettőt, most pedig érkezzen a maradék!

A védelemről hosszan (The Defenders)

Írta Papa Dátum 2017-08-29 20:15 Hozzászólás 0 Olvasta 184 | Rovat: Kritika »
A The Defenders jött, látott és... hozta a papírformát... ami nagyon is jó, sőt! Lássuk mit tett le az asztalra a legújabb Marvel-es Netflix sorozat.

A setét egy árnyalata (A setét torony)

Írta Papa Dátum 2017-08-18 14:19 Hozzászólás 0 Olvasta 225 | Rovat: Kritika »
A Facebook-os Papa jelentkezik! rovat alkalmanként más jellegű boncalanyokat is kiveséz, nem csak animéket. Épp ezért - hogy egyszerű legyen rovatba szerkeszteni - most itt is elolvasható, mit is gondolt Papa az új Stephen King adaptációról, az A Setét torony című alkotásról.

Papa jelentkezik! - 2017/07

Írta Papa Dátum 2017-08-03 20:34 Hozzászólás 2 Olvasta 570 | Rovat: Anime »
Papa júliusban sem tétlenkedett: miután letudta a Péntek 13 sagát (amivel egyébként még adósok vagyunk, de mi lenne ha stílszerűen októberre csúszna?) visszavetette magát az anime áradatba. Nézett jót is, rosszat is, de hát így szép az élet.

Lázadó patkányok (Paddy and the Rats - Riot City Outlaws)

Írta Pactolous Dátum 2017-07-31 16:34 Hozzászólás 0 Olvasta 579 | Rovat: Kritika »
Két év kihagyás után hazánk ír kocsmapatkányai ismét nagylemezzel jelentkeznek. Mivel a zenekar igen népszerű, nem csak itthon, hanem külföldön is, ezért ez a hír több, mint örömteli. A rendkívül barátságos áron beszerezhető album hozza az elvárt szintet, tipikusan nyári bulikba szánt anyag.

Egy hangos szúnyog nyaka nappal a lámpánál

Írta Pactolous Dátum 2017-07-21 15:34 Hozzászólás 1 Olvasta 570 | Rovat: Fun »
Nem törtem irodalmi babérokra, habár ez a cím tökéletesen megfelelne egy mai, magyar, sznob, szépirodalmi regénynek is. Csak ha már oldalt a szavazás mérlege a változatosságra való törekvés felé billen (jé, van szavazási lehetőség?), akkor arra gondoltam, két kritika közé beillesztek egy kis fárasztást, rajzolt dolgok formájában.

Ki nevet a végén? (Paramore - After Laughter)

Írta Pactolous Dátum 2017-07-17 19:43 Hozzászólás 0 Olvasta 290 | Rovat: Kritika »
Komolyan gondban vagyok! Most úgy kéne a Paramore új lemezéről írnom, hogy ne sértsek meg vele nagyon senkit, pedig beindíthatnám a fikamotort. Sőt, már rá is pattantam, amikor megjelent előttem egy gondolat, ami az egész albumhoz való viszonyomat megkérdőjelezte. Az After Laughter nem egy könnyű falat!

Üdv itthon! (Pókember: Hazatérés)

Írta Pactolous Dátum 2017-07-10 19:38 Hozzászólás 1 Olvasta 309 | Rovat: Kritika »
Gyerekkoromban imádtam a képregényeket! Ha elmentünk strandra, nagymamához vagy bármilyen hosszabb útra én már pakoltam is be a táskámba az indokolatlan mennyiségű Garfield, Transformers és Pókember újságokat. Ezek közül a kövér macsek iránti szeretetem a mai napig virágzik, a Tranformers maradt szép nosztalgia, Pókember pedig új erőre kapott nálam a friss, Hazatérés alcímű mozifilmmel.

Papa jelentkezik! - 2017/06

Írta Papa Dátum 2017-06-27 20:35 Hozzászólás 0 Olvasta 270 | Rovat: Anime »
Ebben a hónapban Papa csak egy animéről írt a Facebook-exkluzív rovatába, arról is csak röviden, úgyhogy az e havi összefoglaló is összement a mosásban. Júliusra csúszik viszont a hosszúra nyúlt, XXXL-es, Péntek 13 sorozat részenkénti értékelése, lévén még nincs befejezve. De addig is: Bungou Stray Dogs!

Trance hangoskönyv (Ferry Corsten - Blueprint)

Írta Pactolous Dátum 2017-06-25 21:19 Hozzászólás 0 Olvasta 529 | Rovat: Kritika »
Ha egy olyan tudós lennék, akinek feladata egy adott zenei stílus tanulmányozása, mindenképp a trance-et választanám. Egy szakdolgozathoz elegendő mennyiségű hatás érte létezése során, trendek jöttek-mentek, alkategóriák alakultak át, más hangzások olvadtak be, egyes producerek 180 fokos fordulatairól nem is beszélve. Még szerencse, hogy nem tervezem már ebben az életben több szakdoga megírását, maradok a cikkeknél. Az új Ferry Corsten album kapcsán így is érintem ezeket a témákat.

Ki ide belépsz, hagyj fel minden reménnyel! (Hülye Facebook oldalak és csoportok - III. rész)

Írta Pactolous Dátum 2017-06-14 18:15 Hozzászólás 0 Olvasta 559 | Rovat: Fun »
Kis idő eltelt a rovat második része óta, de hát sajnos ennyit kellett várnom nekem is, hogy összegyűljön egy cikkre való mennyiség a Facebook hülye és/vagy furcsa csoportjaiból, oldalaiból. Lássunk is akkor hozzájuk!

Kérjük a következőt! (ATB - neXt)

Írta Pactolous Dátum 2017-06-06 20:48 Hozzászólás 0 Olvasta 559 | Rovat: Kritika »
André Tanneberger-t, vagy ismertebb nevén ATB-t szerintem még az is ismeri, aki nem tartja ujját az elektronikus stílus ütőerén. Nyugodtan nevezhetjük őt a trance egyik nagymesterének, még úgy is, hogy hangzásában keverednek a dance, a house, a trance, a pop, a chillout és az ambient bizonyos ismérvei. Sokoldalú producer, aki mintha az utóbbi időben nem tudott volna érdemlegeset robbantani, pedig nem tűnt el, aktív, ennek ékes bizonyítéka 10. nagylemeze, a beszédes című neXt.

Papa jelentkezik! - 2017/05

Írta Papa Dátum 2017-05-31 19:06 Hozzászólás 0 Olvasta 553 | Rovat: Anime »
Ebben a hónapban is két animére jutott idő, és szerencsére mindkettő olyan darab, amire érdemes egy kis helyet szorítani szoros időbeosztásunkban.
< «« ...  1 2 3 4 5 6 7  ... »» >